Deze komkommersalade smaakt heerlijk als bijgerecht bij kip ketjap of gewoon lekker bij nasi of bami. Het recept is gebaseerd op de Indonesische keuken en wordt ook wel Atjar ketimoen …
-
-
ReceptenHoofdgerechtIndonesisch
Kip ketjap en sajoer boontjes
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 2,2K viewsOp doordeweekse dagen heb je vaak geen zin hebt om lang in de keuken te staan of om überhaupt te koken. Die dagen zijn voor iedereen herkenbaar. Vaak ga je …
-
Een piepkuiken is een jonge kip of haan met een gewicht van zo’n 450 gram. Poussin is de slagersterm voor piepkuiken. Een poussin is bij het slachten tussen de 28 en …
-
ReceptenGroentePaddenstoelenTussengerechtVegetarischVoorgerechten
Knolselderij met cantharellen en uienjus
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 819 viewsKnolselderij met cantharellen en uienjus is werkelijk een fantastisch vegetarisch tussengerecht of voorgerecht. Omdat je een hele knolselderij gebruikt heb je ruim voldoende voor 8 personen. Je kookt in dit …
-
ReceptenBijgerechtGroenteSalade
Lauwwarme bietensalade
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 519 viewsDit recept voor een lauwwarme bietensalade is gebaseerd op een recept van Jonnie Boer uit zijn kookboek Jonnie & Thérèse thuis, te verkrijgen via https://www.librije.com/kookboek-thuis.html. Dat kookboek is echt een …
-
ReceptenAzieHoofdgerechtStoofschotelVlees
Vietnamees stoofvlees
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 2,6K viewsEr gaat niets boven een stoofpotje. Bò kho is een Vietnamees stoofvlees gerecht dat in Vietnam zowel als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten. De oorsprong van het gerecht ligt in …
-
Deze gamba’s zijn in een mum van tijd klaar een heerlijk pittig en spicy van smaak, door een combinatie van sambal oelek, tamarindepasta, ketjap medja en knoflook. Ingrediënten: 500 gram …
-
In de Vietnamese keuken wordt karamel als smaakmaker gebruikt. In combinatie met vissaus, tamarindepasta en bouillon ontstaat een ware smaaksensatie. In dit recept voor zalm op Vietnamese wijze bereiden we …
-
ReceptenAzieEenpans receptenHoofdgerechtIndiaKip - Gevogelte
Vindaloo
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 562 viewsVindaloo is van oorsprong een hete Indiase curry. Dit recept is echter een tikje verwesterd doordat de curry niet al te heet is gemaakt. De basisingrediënten voor Vindaloo zijn lams-, …
-
ReceptenHoofdgerechtStoofschotelVlees
Vlaams stoofvlees
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 402 viewsIn België noemen ze Vlaams stoofvlees ook wel Vlaamse stoverij. Het is rundvlees dat langzaam wordt gestoofd in Belgisch bruin bier. Vlaams stoofvlees is super lekker bij een stamppot of …
-
Dit bietensoepje is weer eens wat anders. Door het gebruik van baharat, dat zich kenmerkt door een kruidige warme smaak, wordt het zoetige en aardse karakter van de rode biet …
-
Dit fantastisch voorgerecht van coquille met kokkels hebben we ooit leren maken in een kookworkshop van Teus de Kok. Je zet met dit gerecht echt een feestje op tafel. Zorg …
-
ReceptenOvenschotelVis
Kabeljauw in filodeeg met aardappelgratin
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 612 viewsDit recept voor kabeljauw in filodeeg en aardappelgratin is wel een tikje bewerkelijk, maar zeer de moeite waard. Serveer het geheel met wat gemengde groente of een frisse salade. Het …
-
ReceptenAzieHoofdgerechtVlees
Aziatische roergebakken biefstuk
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 213 viewsDit recept voor Aziatische roergebakken biefstuk staat met 15 minuten op tafel. Super snel, lekker licht en heerlijk van smaak. Het recept is voldoende voor 4 personen. Ingrediënten: 500 gram …
-
Dit nagerecht is geïnspireerd op een recept van Jonnie Boer en zijn chefs dat ik ooit in een kookworkshop van de Librije heb gemaakt. Het is echt heerlijk licht en …
-
ReceptenKip - GevogelteVoorgerechtenWild
Fazantdijen met zuurkool
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 1,6K viewsDit recept voor fazantdijen met zuurkool is lekker traditioneel met een eigenwijze twist, door het gebruik van tomaten en olijven in de zuurkool. Je kunt het recept ook maken met …
-
Onlangs kocht ik bij de Hanos een prachtig stuk sukade van 2,2 kilo. Dus ja, wat doe je daarmee? Op zich heel eenvoudig, je gaart de sukade in de sous …
-
Dit recept is ontzettend makkelijk om te maken en voldoende voor 4 personen. Je hebt deze pompoensoep in een mum van tijd klaar. Een bord bomvol smaak is dus zo …
-
ReceptenAzieBijgerechtGroente
Aziatisch gemarineerde schorseneer
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 383 viewsHoe leuk is het om een typisch Hollandse groente een Aziatisch tintje te geven? In dit geval doen we dat met schorseneren, meestal verkrijgbaar van oktober tot maart. Deze Aziatisch …
-
ReceptenHollandse potHoofdgerechtOvenschotel
Hartige taart met broccoli en kippendij
door Christa Dreefdoor Christa Dreef 420 viewsDeze hartige taart met broccoli en kippendij maken we met kant en klaar vers bladerdeeg van Tante Fanny, ondermeer te verkrijgen bij Jumbo. Je kunt natuurlijk ook zelf het bladerdeeg …