Home Recepten Sukade in de sous vide

Sukade in de sous vide

door Christa Dreef
254 views
sucade uit de sous vide

Onlangs kocht ik bij de Hanos een prachtig stuk sukade van 2,2 kilo. Dus ja, wat doe je daarmee? Op zich heel eenvoudig, je gaart de sukade in de sous vide en daarna bak je de sukade even af in een super hete braadpan. Deze sukade smaakt echt ontzettend lekker bij hutspot of paksoi stamppot.

Heb je nog geen sous vide set met toebehoren? Bij koksland.nl kun je een complete set kopen in de aanbieding: Check: https://koksland.nl/product/wartmann-sous-vide-pro-set-met-vacumeermachine-en-accessoires/

Trek wel even wat tijd uit voor dit recept want je moet de sukade in de sous vide maar liefst 40 uur garen op 65 graden. Het vlees wordt dan botermals en valt niet uit elkaar. Je kunt er dus prachtige plakken van snijden.

Ingrediënten:

  • 2,2 kilo sukade
  • 7 cm verse gember
  • 5 knoflooktenen
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel kruidnagels
  • 6 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels sojasaus

voor de jus:

  • 500 ml kalfsbouillon
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 50 gram koude roomboterblokjes
  • 1 eetlepel ketjap medja

Bereidingswijze sukade in de sous vide

Zorg dat je een grote sous vide zak bij de hand hebt. Doe daar de sukade in en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe, met uitzondering van de ingrediënten voor de jus. Trek de zak vacuum en doe de zak in het sous vide bad. Stel de timer van de sous vide in op 40 uur en de temperatuur op 65 graden.

Na 40 uur haal je de zak met de sukade uit de sous vide. Knip open en haal de sukade eruit. Vang het vocht op in een bakje via een zeef. Verwarm een braadpan op hoog vuur en doe, als de pan heet is, wat arachideolie in de pan. Bak de sukade rondom bruin, haal uit de pan en laat even rusten. Giet het braadvocht in de pan, voeg de kalfsbouillon, ketjap medja, zout en versgemalen zwarte peper toe, breng aan de kook en monteer de jus vervolgens af met wat koude roomboterblokjes.

Snijd de sukade vervolgens in mooie plakken en serveer de jus er apart bij. Eet smakelijk.

Wil je weten waar die prachtige zwarte schaal vandaan komt? Check: https://www.galerijdehamer.nl/black-pottery/ Ook verkrijgbaar via koksland.nl: https://koksland.nl/product-categorie/pannen/black-pottery/

Voor meer sous vide apparatuur en benodigdheden kijk je op: https://koksland.nl/product-categorie/sous-vide-apparatuur/

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...