Home Recepten Coquille met kokkels

Coquille met kokkels

door Christa Dreef
0 reageer 351 views
coquille met kokkels

Dit fantastisch voorgerecht van coquille met kokkels hebben we ooit leren maken in een kookworkshop van Teus de Kok. Je zet met dit gerecht echt een feestje op tafel. Zorg er wel voor dat je ingrediënten super vers zijn. Het leuke is ook dat je met dit voorgerecht heel goed kunt variëren. Het smaakt bijvoorbeeld ook heel erg lekker met tonijn of Kingfish in plaats van coquille. En in plaats van kokkels kun je ook heel goed kleine mosselen gebruiken. Het recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 8 stuks coquille
  • 500 gr kokkels
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 stuks radijs
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 1 tl fijne mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el kokkelnat
  • 50 ml hojiblanca olijfolie
  • 25 ml hazelnootolie
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 tl groene mosterd
  • 1 tl mierikswortelpuree
  • 1 dl slagroom
  • fijn zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze coquille met kokkels:

Zet de kokkels een aantal uren voordat je gaat koken in een bak met zout water in de koelkast.

Giet de kokkels af en doe ze in een pan met de witte wijn. Kook ze gedurende ongeveer 4 minuten tot ze open gaan en gaar zijn. Haal de kokkels uit de schelpen en bewaar koel in een bakje tot gebruik. Zeef het kookvocht van de kokkels, doe terug in de pan en laat even een beetje inkoken. Zet koel weg tot gebruik.

Maak vervolgens in een kannetje een dressing van de fijne mosterd, witte wijnazijn, kokkelnat, hazelnootolie, zonnebloemolie en hojiblanca olijfolie. Breng de dressing verder op smaak met fijn zeezout en versgemalen zwarte peper.

Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens brunoise. Ook de radijsjes snijd je brunoise.

Klop in een bakje de slagroom lobbig en roer er de groene mosterd en mierikswortelpuree doorheen. Breng op smaak met een snufje zout en doe in een spuitzak. Leg koel weg tot gebruik.

Tot slot snijd je de coquilles in dunne plakjes. Uit 1 coquille haal je ongeveer 3 tot 4 dunne plakjes. Per bord gebruik 2 coquilles. Leg de plakjes coquille mooi verspreid op de borden en brand ze vervolgens even kort af met een gasbrander, zodanig dat ze heel licht kleuren. Bestrijk de coquilles vervolgens ruim met de dressing en verdeel de stukjes komkommer en radijs over de borden. Giet eventueel nog wat extra dressing op het bord. Leg de kokkels mooi verdeeld op de borden en spuit wat toefjes van het slagroommengsel tussen de coquilles en de kokkels op de borden. Knip tot slot de tuinkers en verdeel over de borden.

Serveer de coquille met kokkels direct uit. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...