Home Recepten Vindaloo

Vindaloo

door Christa Dreef
0 reageer 282 views
Vindaloo

Vindaloo is van oorsprong een hete Indiase curry. Dit recept is echter een tikje verwesterd doordat de curry niet al te heet is gemaakt. De basisingrediënten voor Vindaloo zijn lams-, varkens- of kippenvlees, suiker, gember, een zuurtje en specerijen. Serveer Vindaloo met wat gebakken rijst en een frisse citrus salade.

Ingrediënten:

  • 1 kilo kippendijen
  • 2 rode uien
  • 2 gele uien
  • 6 cm gember
  • 6 tenen knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 10 gram geel mosterdpoeder
  • 4 gram kaneelpoeder
  • 2 gram kruidnagelpoeder
  • 4 gram kurkuma
  • 8 gram piment
  • 4 gram scherp paprikapoeder
  • sap en geraspte schil (zonder het wit) van 2 citroenen
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 10 gram tamarindepasta
  • 20 gram bruine basterdsuiker
  • fijn zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 25 gram roomboter
  • 15 gram verse koriander

Bereidingswijze Vindaloo:

Snijd de kippendijen in stukken van ongeveer 2 cm breed. Bestrooi ze ruimschoots met zeezout en versgemalen peper. Zet een braadpan op het vuur en als de pan heet is, smelt je de roomboter erin. Zodra de boter niet meer bruist doe je de stukken kippendij in de pan en bak je het vlees mooi aan, tot het licht bruin begint te kleuren.

Intussen pel je de uien en snijd je de uien fijn. Pel ook de knoflook tenen en hak deze fijn. Schil de gember en hak heel erg fijn. Haal het vlees uit de pan en zet weg tot later gebruik. Stoof in dezelfde pan de fijngehakte uien, gember en knoflook. Zodra de uien beginnen te kleuren voeg je alle specerijen toe. Bak even een minuutje mee en blus af met de groentebouillon.

Vervolgens leg je de kip weer in de pan. Roer alles goed door en voeg dan de tamarindepasta, gembersiroop, bruine basterdsuiker, het sap van de citroenen en de citroenrasp toe. Roer weer goed door. Doe een deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur een uurtje garen. Breng de Vindaloo voor uitserveren eventueel verder op smaak met wat zout en peper. Hak de koriander fijn en strooi deze vlak voor het serveren over de Vindaloo.

Serveer de Vindaloo met wat witte of gebakken rijst en een frisse citrus salade. Eet smakelijk.

vindaloo met gebakken rijst en citrus salade
vindaloo met gebakken rijst en citrus salade

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...