Home Recepten Sinaasappel panna cotta

Sinaasappel panna cotta

door Christa Dreef
147 views
sinaasappel panna cotta

Dit nagerecht is geïnspireerd op een recept van Jonnie Boer en zijn chefs dat ik ooit in een kookworkshop van de Librije heb gemaakt. Het is echt heerlijk licht en verfrissend. Dat komt vooral omdat je niet alleen room, maar ook karnemelk gebruikt voor de panna cotta. De sinaasappel geeft er een verfrissend effect aan en de dragon bouillon maakt het geheel helemaal af. In de workshop bij Jonnie maak je er een zelfgebakken tule koekje bij, maar ik heb in dit recept gekozen voor natuurboterwafels van Jules Destrooper (verkrijgbaar bij: https://www.jumbo.com/producten/jules-destrooper-natuurboterwafels-100g-30673PAK en wat eetbare viooltjes. Lekker makkelijk dus. Het recept is voldoende voor 4 nagerechten.

Ingrediënten:

Voor de sinaasappel panna cotta:

  • 220 gram karnemelk
  • 150 gram slagroom
  • 45 gram fijne kristalsuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 sinaasappels
  • 8 kleine eetbare viooltjes
  • 4 natuurboterwafels van Jules Destrooper.

Voor de dragon bouillon:

  • 2 takjes dragon
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 2 dl water
  • 2 stuk steranijs

Bereidingswijze sinaasappel panna cotta:

Leg de gelatine in een bak met koud water om te weken. De gelatine moet namelijk zacht zijn voordat je deze aan de slagroom toevoegt.

Rasp met een fijne rasp de schil van de sinaasappel (vermijd het witte deel van de schil), doe in een bakje en zet tot gebruik weg.

Zet een steelpan op het vuur en doe daarin de slagroom met de suiker. Breng al roerend aan de kook, haal vervolgens de steelpan van het vuur en los al roerend de gelatine op in de slagroom. Voeg dan de karnemelk toe samen met de rasp van de sinaasappelschil. Roer goed door. Giet de sinaasappel panna cotta vervolgens in 4 flexibele vormpjes (ik gebruik siliconen muffin vormen), zodat je de panna cotta, als deze is opgestijfd, er gemakkelijk uit kunt halen. Laat opstijven in de koelkast.

Snijd partjes uit de sinaasappels (dus zonder het velletje), doe in een bakje en zet koel weg tot gebruik.

Voor de dragon bouillon doe je het water in een steelpannetje, samen met de suiker en steranijs. Breng het aan de kook, zet het vuur uit en voeg de dragon toe. Laat de bouillon vervolgens volledig afkoelen. Als de bouillon volledig is afgekoeld zeef je de bouillon en zet je het koel weg tot gebruik.

Doe de sinaasappel panna cotta op een mooi bord, leg er wat sinaasappelpartjes op met wat eetbare viooltjes, steek het wafeltje erin en schenk de dragon bouillon rond de sinaasappel panna cotta. Serveer direct uit. Eet smakelijk.

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...