Home Recepten Komkommersalade

Komkommersalade

door Christa Dreef
0 reageer 948 views
komkommersalade

Deze komkommersalade smaakt heerlijk als bijgerecht bij kip ketjap of gewoon lekker bij nasi of bami. Het recept is gebaseerd op de Indonesische keuken en wordt ook wel Atjar ketimoen genoemd.

Ingrediënten:

  • 2 komkommers
  • 150 ml sushi azijn
  • 2 eetlepels water
  • 1 rode peper
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theellepel laos
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • snufje fijn zeezout
  • klein scheutje arachideolie

Bereidingswijze komkommersalade:

Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak de rode peper vervolgens heel fijn. Pel de knoflook en het sjalotje en hak ook heel fijn. Ik gebruik daarvoor overigen lekker makkelijk een keukenmachine. Halveer de komkommers (je hoeft ze dus niet te schillen) en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommers vervolgens in dunne halve maantjes.

Bak de fijngehakte rode peper, knoflook en sjalot kort in de arachideolie en roer de laos en kurkuma erdoor. Voeg vervolgens de palmsuiker toe en roer tot de suiker volledig is gesmolten. Giet dan de sushi azijn en het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur uit en voeg dan de komkommer toe en het snufje zout. Roer nogmaals goed door. Leg de komkommersalade in een mooie schaal, dek af en zet koel weg tot gebruik.

Lekker bij kip ketjap!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...