Volgens de nieuwe Nederlandse spelling is het geen hazepeper, maar een hazenpeper. Een heerlijke stoofpot van wild, volop te krijgen momenteel en makkelijk klaar te maken. Hazenpeper is ook een …
Galerijen
-
-
ReceptenEenpans receptenHoofdgerechtStoofschotelVergeten groentenVlees
Schenkel gestoofd met vergeten groenten
door Peter Eemsingdoor Peter Eemsing 6,1K viewsWat doe je met twee schenkels, ja alweer van de Wenumhoeve, anders dan ossobuco maken? De schenkel is eigenlijk een mooi stuk vlees met bot vol van smaak. Je moet het …
-
ReceptenBroodItaliaans
Durum brood bakken met semola durum tarwe (griesmeel van harde tarwe)
door Peter Eemsingdoor Peter Eemsing 14,K viewsDit durum brood van Semola di Grano Duro Rimacinata (griesmeel van harde tarwe, durum ) van Le 5 Stagioni is ideaal voor het maken van verse pasta, brood of pizza. Af …
-
ReceptenBBQEenpans receptenMakkelijkOvenschotel
Flammkuchen, flammekueche of tarte flambée uit de oven of houtoven
door Peter Eemsingdoor Peter Eemsing 5,K viewsHet is weer hip, in verschillende restaurant zie je het terugkomen op hun kaart. De naam zegt het eigenlijk al, deze Duits/Franse lekkernij is eigenlijk een soort pizza, maar dan …
-
ReceptenEenpans receptenHoofdgerechtItaliaansOvenschotelStoofschotelVlees
Peposo stoofschotel uit de Toscane
door Peter Eemsingdoor Peter Eemsing 6,6K viewsDeze schotel stamt uit het Toscaanse Impruneta, de bakermat van terracotta aardewerk. De arbeiders in de groeven en in de steen- en pottenbakkerijen kregen van thuis vlees mee, vaak niet al te …
-
ReceptenMakkelijkOvenschotelVergeten groentenVis
Zeebaars in zoutkorst met gekaramelliseerde schorseneren
door Peter Eemsingdoor Peter Eemsing 2,3K viewsLijngevangen zeebaars is een populaire vis op menig menu kaart. Een mooie vis die in de zomer en herfst te verkrijgen is. Zodra het zeewater warmer wordt – rond juni …
-
ReceptenEenpans receptenMakkelijkOvenschotel
Pittige Witlof met gehakt en aardappelschijfjes
door Peter Eemsingdoor Peter Eemsing 15,2K viewsDeze heerlijke pittige witlof en romige ovenschotel is lekker in de koude seizoenen. Makkelijk te maken en in een uurtje klaar en op tafel. Voor het afmaken met kaas gebruik …
-
MakkelijkBBQSous-VideVlees
Malse Entrecote van de plank
door Peter Eemsingdoor Peter Eemsing 7,4K viewsEntrecote bereiden op de bbq of sous-vide. Deze bereiding van entrecote ‘runderlende’ is niet zo bijzonder, de manier van serveren maakt het een bijzonder stukje vlees! Leuk voor mensen met …
-
ReceptenVisVoorgerechten
Schelvis / Komkommer / Oester / Dille / Karnemelk voorgerecht van Gerwin Sanders
door Peter Eemsingdoor Peter Eemsing 3,1K viewsTwenty2 Dit recept van Gerwin Sanders heeft 5 ingrediënten Schelvis / Komkommer / Oester / Dille / Karnemelk. De chef van Twenty2 geeft nooit een naam aan zijn gerechten om de …
-
ReceptenHoofdgerechtVlees
Rund / Zandwortel / Groentjes uit het seizoen / Eigen jus / Raapstelen door Gerwin Sanders
door Peter Eemsingdoor Peter Eemsing 2,7K viewsGerwin Sanders en Paula Sanders zijn zo’n zeven jaar de trotse eigenaren van Restaurant Twenty2 aan de Van Kinsbergenstraat. Beiden stralen passie en liefde voor hun vak uit. Vakkundig ondersteund …