Home Recepten Pittige Witlof met gehakt en aardappelschijfjes

Pittige Witlof met gehakt en aardappelschijfjes

door Peter Eemsing
0 reageer 14,7K views

Deze heerlijke pittige witlof en romige ovenschotel is lekker in de koude seizoenen. Makkelijk te maken en in een uurtje klaar en op tafel. Voor het afmaken met kaas gebruik ik vaak wat restjes kaas die ik dan mix. Je kan ook pizza- pastakaas nemen of gewoon jonge- en/of oude kaas. Als je geen gehaktkruiden hebt kan je die zelf makkelijk maken, zie https://koksland.nl/pittige-gehakt-kruiden-recept/

ps. Eet smakelijk en wil je meer recepten hebben? Like ons dan op Facebook of volg ons op Instagram

Ingrediënten Pittige Witlof

500 gram rundergehakt of half om half
6 stokjes witlof
6 grote droogkokende aardappels
eetlepel sambal
arachide olie
1 eetlepel gehakt kruiden
200 gram creme fraiche
100 gram Geraspte kaas naar smaak. Ik rasp een stukje belegen met een smaakvolle Padano.

Bereiding Pittige Witlof

Verwarm je oven voor op 175 graden Voor het bereiden gebruik ik maar 1 pan en een ovenschotel. Voor de pan neem ik een wok. Dat scheelt weer met afwassen 😉 Vul de wok met water en een kopje kippen bouillon en breng aan de kook. Was en snij ondertussen de aardappelen in dunne plakjes, je kan de schil gewoon laten zitten. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet af. Rul in de wok met een beetje olie het gehakt met de kruiden en doe die onder in je ovenschaal. Snij je witlof in kleine stukjes en zorg ervoor dat de harde delen eruit zijn.

Voor de pittige witlof doe je weer een beetje olie in je wok met 1 of 2 theelepels sambal en wok de witlof heel erg kort max 40-50 seconden. Bedek het gehakt met 1 laag aardappelschijfjes en smeer lekker in met je crème fraiche Leg de witlof op de aardappelschijfjes Bedek de witlof weer met de overgebleven aardappelschijfjes en smeer die ook weer in met je crème fraiche Strooi de schotel mooi af met je kaas Zet de schotel een half uurtje in het midden van je oven op 175 graden. Kijk af en toe of je kaas niet verbrand. Doe dan de temperatuur terug naar 150 graden en verleng de tijd met 10 minuten.

Is de kaas niet mooi bruin geworden kan je even je gril stand gebruiken. Maar blijf wel goed kijken! Eet smakelijk van deze pittige witlof schotel en wil je meer recepten hebben? Like ons dan op Facebook of volg ons op Instagram

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...