Home Recepten Champignon Crèmesoep

Champignon Crèmesoep

door Peter Eemsing
0 reageer 22 views
Champignon Crèmesoep

Deze romige Champignon Crèmesoep, bereid met een WUPS-basis van ui, wortel, prei en selderij, is een ware traktatie voor je smaakpapillen.

Champignon Crèmesoep voor 2 Personen

Ingrediënten:
200 gram verse champignons, in dunne plakjes
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 kleine wortel, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
1 kleine prei, alleen het witte en lichtgroene deel, fijngehakt
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
500 ml groentebouillon of kippenbouillon
100 ml slagroom
Zout en peper naar smaak
Optioneel: verse peterselie, tijm of bieslook, fijngehakt, voor garnering

Bereidingswijze:
Groenten voorbereiden: (10 minuten)
Maak de champignons zorgvuldig schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Schil en hak de ui, wortel, prei en selderij fijn.

Groenten sauteren: (5 minuten)
Smelt de boter in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, wortel, prei en selderij toe en sauteer tot ze zacht en doorschijnend zijn, maar niet bruin.

Champignons toevoegen: (5 minuten)
Voeg de gesneden champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten.

Roux maken: (2 minuten)
Bestrooi het groente-champignonmengsel met wat bloem en roer goed om. Laat het een paar minuten al roerend garen om de bloemsmaak te verminderen.

Bouillon toevoegen: (1 minuut)
Giet de bouillon geleidelijk bij het mengsel terwijl je continu roert, om klontjes te voorkomen.

Soep laten sudderen: (15 minuten)
Breng de soep aan de kook, verlaag het vuur en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen, of tot de groenten volledig gaar zijn.

Soep pureren: (3 minuten)
Gebruik een staafmixer om de soep in de pan te pureren tot een gladde consistentie. Je kunt ook een blender gebruiken, maar wees voorzichtig met het pureren van hete vloeistoffen.

Crème toevoegen: (2 minuten)
Zet het vuur laag en roer de slagroom door de gepureerde soep. Verwarm de soep nog even door zonder te laten koken, om te voorkomen dat de room schift.

Op smaak brengen en serveren: (2 minuten)
Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm en garneer met fijngehakte peterselie, tijm of bieslook voor een vleugje kleur en frisheid.

Totale bereidingstijd: Ongeveer 45 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...