Home Recepten Spinaziesalade

Spinaziesalade

door Christa Dreef
811 views

Deze spinaziesalade met kip en champignons is maaltijd vullend, zomers en  ook goed te combineer met wat zelfgebakken brood en tzaziki. Met dit recept heb je voldoende voor 2-3 personen.

Ingrediënten:

400 gram gewassen spinazie
125 gram champignons
250 gram kippendijenfilet
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 groene paprika
1 mango
1 rode peper
150 gram tauge
10 kleine snoeptomaatjes
1 eetlepel olie

voor de dressing: sap van 1 sinaasappel, sap van een halve citroen, 1/2 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 1 eetlepel olijfolie, snufje zout en zwarte peper

Bereidingswijze:

Snijd de kippendijen in kleine stukjes, hak de ui fijn, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in kleine stukjes, halveer de champignons, snijd de snoeptomaatjes in vieren en hak tot de slot de rode peper fijn (hou je van spicy dan laat je de zaadlijsten zitten, anders verwijder je die ook).
Doe een eetlepel olie in een koekenpan en verwarm, voeg de ui toe en pers de knoflook er over uit. Bak op een laag vuur totdat  de uien beginnen te glanzen. Voeg vervolgens de stukjes kippendijen, champignons, paprika en rode peper toe, bak even aan, voeg de tomaatjes toe en laat vervolgens sudderen,  met een deksel op de pan, totdat de kippendijen gaar zijn (dat duurt zo’n 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van je stukjes kip). laat afkoelen totdat e.e.a. lauw is.

Doe de spinazie in een grote schaal, verdeel de taugé erover. Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te kloppen en verdeel over de spinazie en taugé. Verdeel vervolgens inhoud van je koekenpan over de salade, inclusief het vocht dat in de pan zit. Snijd tot slot een mango in kleine stukjes en verdeel over de spinaziesalade. Serveer direct.

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...