Home Recepten Wortelbacon

Wortelbacon

Dit recept kan je in de oven of in je airfryer maken.

door Peter Eemsing
0 reageer 49 views
wortelbacon

Wortelbacon is een verrassend plantaardig alternatief voor traditionele bacon. Het wordt gemaakt door dunne plakjes wortel te marineren in een mix van smaakmakers. Deze plakjes worden vervolgens gebakken of geroosterd tot ze knapperig zijn. Het resultaat is een unieke, rokerige en licht zoete traktatie die niet alleen veganisten aanspreekt, maar ook liefhebbers van vegetarische hapjes.

Wortelbacon biedt een gezonder en duurzamer alternatief voor vlees, zonder in te boeten aan smaak. De saus voegt een romige en licht pittige component toe die goed past bij de zoet-rokerige smaak van de wortelbacon. Dit recept voor wortelbacon kan je in de oven maar ook heel goed in een airfryer maken.

Mocht je een vacumeer machine hebben kan je de plakjes heel goed marineren door ze vacuüm te trekken.

Ingrediënten voor vegetarische wortelbacon:

1 grote wortel

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel ahornsiroop of agavesiroop

1 theelepel gerookte paprikapoeder

½ theelepel knoflookpoeder

Zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor de saus:

3 eetlepels mayonaise of veganistische mayo

1 theelepel Dijonmosterd

1 theelepel ahornsiroop of agavesiroop

Een snufje gerookte paprikapoeder

Bereiding van de bacon:

Wortel Voorbereiden (5 minuten):

Schil de wortel en gebruik een dunschiller of kaasschaaf om lange, dunne plakken te maken.

Marinade Maken (3 minuten):

In een kom, combineer de olijfolie, sojasaus, ahornsiroop, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.

Wortel Marineren (30 minuten):

Leg de wortelplakken in de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat dit minstens 30 minuten marineren, of voor een intensere smaak, een nacht in de koelkast.

Wortelbakken (15 minuten):

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg de gemarineerde wortelplakken op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de wortelplakken in de oven voor ongeveer 10-15 minuten of tot ze knapperig zijn. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.

Bereiding van de saus (3 minuten):

Meng in een kleine kom de mayonaise, Dijonmosterd, ahornsiroop en een snufje gerookte paprikapoeder.

Serveer de wortelbacon warm met de saus aan de zijkant als dip.

Totale bereidingstijd: Ongeveer 60 minuten, inclusief 30 minuten marineren.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...