Home Recepten Hertenstoofpot

Hertenstoofpot

door Christa Dreef
0 reageer 387 views
hertenstoofpot

Deze hertenstoofpot is heerlijk comfort food en laat zich goed combineren met bietjes en knolselderij- en koolrabi-frieten. Het recept is voldoende voor 4-6 personen.

Zet eens wat vaker wild op tafel. Wil je weten of het wild dat je koopt wel echt wild is en niet is gefokt op een wildfarm, check dan eens het keurmerk ‘Echt Wild’ van de Stichting Keurmerk Echt Wild. Deze Stichting wil aansluiten bij de behoefte van de consument om wild uit de vrije natuur te kunnen onderscheiden van gekweekt wild en tam gevogelte.

De doelstelling van Stichting Keurmerk Echt Wild is het vergroten van het bewustzijn van de consument over de herkomst en waarde van echt wild. De Stichting doet dit door vlees dat afkomstig is van dieren uit de vrije natuur herkenbaar te maken voor de consument door middel van het keurmerk. Stichting Keurmerk Echt Wild is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

Ingrediënten:

  • 1 kg hertensukade
  • 5 wortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 4 kruidnagels
  • 8 jeneverbessen
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels bramenjam
  • 3 plakken kruidkoek
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml wildbouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 25 gram roomboter
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze hertenstoofpot:

Snijd de wortel, bleekselderij en sjalotjes in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Laat de helft van de boter in een grote braadpan smelten en bak de gesneden groentes en knoflook op een middelhoog vuur, totdat de sjalotjes beginnen te glanzen. Schep alles uit de pan en zet even apart weg. Snijd de hertensukade in blokjes van 1,5-1,5 cm en bestrooi ruim met zout (1tl) en versgemalen zwarte peper (2 tl) en de koekkruiden. Voeg vervolgens de bloem toe en schep goed door.

Smelt de rest van de boter in de pan, wacht tot de bruist van de boter afneemt en voeg dan de hertensukade toe. Bak rondom bruin op een hoog vuur en schep regelmatig om. Zodra de hertensukade mooi bruin begint te kleuren voeg je de wijn, bouillon en bramenjam toe. Maal de kruidnagel, laurier en jeneverbessen fijn en voeg toe aan de hertenstoofpot. Tot slot verkruimel je de kruidkoek en roer je die goed door de hertenstoofpot. Breng e.e.a. aan de kook en zet het vuur vervolgens zacht. Laat de hertenstoofpot minstens 2,5 uur op een laag vuur stoven. Proef of het vlees zeer mals is en breng het geheel eventueel verder op smaak met wat zout en peper. Eet smakelijk!

Ben je geen fan van wild of stoofpotjes en maak je het jezelf graag gemakkelijk? Check dan eens deze fantastische nieuwe airfryer van Wartmann: Keramische heteluchfriteuse / airfryer Wartmann WM-2203 AF

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...