Home Recepten Gegrilde kip met spruitjes in een knoflookroomsaus

Gegrilde kip met spruitjes in een knoflookroomsaus

door Peter Eemsing
0 reageer 22 views
gegrilde kip met spruitjes

Dit gerecht van gegrilde kip met spruitjes in een knoflookroomsaus is een heerlijke en verfijnde maaltijd die perfect is voor zowel doordeweekse diners als speciale gelegenheden. Door de kip langer te marineren, wordt het vlees extra sappig en boordevol smaak. De combinatie van romige saus, gekarameliseerde spruitjes en de subtiele kruiden in de kip zorgt voor een prachtig gebalanceerd gerecht. Serveer het met vers brood of een frisse salade voor een complete maaltijd die indruk maakt zonder ingewikkeld te zijn. Ideaal voor liefhebbers van comfortfood met een vleugje elegantie!

Ingrediënten gegrilde kip met spruitjes:

Gegrilde Kip met Knoflookroomsaus en Spruitjes (voor 2-3 personen)

Voor de kip:
2 kipfilets (ongeveer 300 g), in plakken gesneden
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl gedroogde tijm
1/2 tl paprikapoeder
Zout en peper naar smaak

Voor de knoflookroomsaus:
1 el boter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 ml slagroom
50 ml kippenbouillon
1 tl Dijonmosterd
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1 el verse basilicum, fijngehakt (plus extra voor garnering)
Zout en peper naar smaak

Voor de spruitjes:
200 g spruitjes, gehalveerd
1 el olijfolie
1 tl balsamicoazijn
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kip marineren:
Meng de kipplakken met olijfolie, knoflook, tijm, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Zorg dat de kip goed bedekt is met de marinade.
Dek de kom af en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast (bij voorkeur 4 uur of langer voor extra smaak).

2. Spruitjes blancheren:
Breng een pan water met een snufje zout aan de kook.
Voeg de gehalveerde spruitjes toe en blancheer ze 2-3 minuten.
Giet de spruitjes af en spoel ze direct af met koud water (om het kookproces te stoppen). Laat uitlekken.

3. Kip grillen:
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de gemarineerde kip 4-5 minuten per kant tot deze goudbruin en gaar is. Zet apart.

4. Spruitjes roosteren:
Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de geblancheerde spruitjes toe met zout, peper en balsamicoazijn. Roerbak 3-5 minuten tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn. Zet apart.

5. Knoflookroomsaus maken:
Smelt de boter in een pan op laag vuur en fruit de knoflook tot deze geurig is (niet bruin laten worden).
Voeg de slagroom, kippenbouillon, Dijonmosterd en Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en laat 3-4 minuten zachtjes koken tot de saus iets indikt.
Voeg de fijngehakte basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Serveren:
Giet de knoflookroomsaus in een serveerschaal of op een bord.
Leg de gegrilde kip bovenop de saus en voeg de geroosterde spruitjes toe.
Garneer met verse basilicum en serveer eventueel met vers brood.

Serveertip:
Door de kip een nacht te marineren, krijgt het een extra rijke smaak. Combineer het gerecht met een glas witte wijn of een lichte salade om het geheel compleet te maken.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...