Home Recepten Deconstructed fried rice duck | Gebakken rijst met wilde eend met Hoisin saus

Deconstructed fried rice duck | Gebakken rijst met wilde eend met Hoisin saus

door Peter Eemsing
1150 views

Ik was vanmiddag een aflevering van Donna Hay aan het kijken en die had een leuke manier gevonden om Fried Rice anders te maken. Donna Hay deed het met garnalen maar ik stond net op het punt om wilde eend klaar te maken. Dus het bracht me weer inspiratie om dit recept weer eens anders te maken. Wilde eend is momenteel goed beschikbaar. lekker, en op veel manieren te bereiden. Het leukste van dit recept was eigenlijk dat je de eieren niet meebakt met de rijst maar er een mooie omelette van maakt waarop je de rest van de ingrediënten serveert.

 

Deconstructed fried rice wild duck

2 personen | 30 minuten voorbereiden | kooktijd 20 minuten

Ingrediënten

400 gram gekookte rijst, al goed afgekoeld (ik kook de rijst vaak in de ochtend of een dag van te voren)

250 gram  Thaise wok groente’s bv van de Appie

1 bakje Tauge

2 mooie stukjes borst van wilde eend

1 extra rood pepertje

2 fijngesneden lente uitjes

1 eetlepel vissaus

Wat munt om mee te garneren ( eigenlijk gebruik ik liever basilicum of koriander, maar die had ik even niet in huis, de munt smaakte echter geweldig bij de wilde eend)

1 potje Hoisin saus, of zie dit recept om het zelf te maken

4 eieren losgeklopt

 

Bereiding

Laat de wilde eend op kamertemperatuur komen en snijd de vetlaag kruislings in. Smeer hem dan lekker in met je Hoisin Saus en wikkel hem dan in de folie en laat minimaal een half uurtje liggen. Verwarm ondertussen je borden voor want straks moet je multitasken zodat alles lekker warm blijft.

Snijd ondertussen je pepertje, met zaadlijsten voor pittig en zonder voor minder pittig. In de Thaise wokgroente’s zit ook een pepertje maar die smaakt meer naar paprika dan dat er pit in zit 😉

Braad op een matig vuur in je wokpan de eendeborst 3-4 minuten op zijn vetlaag, zodat het vet lekker begint te smelten.

Keer hem om met je tang en braad hem nog 2-3 minuten op de vleeskant. Wikkel hem dan in aluminium folie en leg aan de kant zodat de sappen lekker kunnen doortrekken in de eend.

In het eendenvet met hoisin saus bak je vervolgens ook even je groente’s en je pepertje en doe bak de rijst er door heen. Bak al roerend alles 3-4 minuten en schep de taugé er door heen. Zet je vuur uit en dek af met een deksel.

Klop je eieren goed in een kommetje even los met je vissaus en verwarm wat sesamolie in je koekenpan, als je er twee pannen hebt is nog makkelijker want je hebt twee pannenkoekjes van ei nodig. Bak dus hiervan 2 pannenkoekjes en leg op je voorverwarmde bord.

Leg vervolgens op je eipannenkoek, je gebakken rijst met groente’s en drapeer je eend erop.

Garneer met je lenteui en munt.

Serveer met extra hoisin saus over je eend en over de rijst is wat extra sojasaus of ketjap voor de smaak.

En dan natuurlijk als je gaat eten, alles weer lekker door elkaar heen husselen!

 

 

 

 

 

 

 

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...