Home Recepten Zucchini Fritters

Zucchini Fritters

door Peter Eemsing
0 reageer 264 views
Zucchini Fritters

Zucchini Fritters zijn vegetarische Italiaanse courgette beignets. Een courgette is voor mij de allemansvriend in mijn keuken. Je kan er van alles mee maken, van soep tot grill gerecht en het neemt heel makkelijk smaken op. De courgette, ook bekend als zucchini, is een soort zomerpompoen die oorspronkelijk uit Amerika komt. De soorten pompoen waar de courgette van afstamt zijn al duizenden jaren in cultuur in Midden- en Zuid-Amerika.
De courgette zoals we die tegenwoordig kennen werd pas ontwikkeld in het noorden van Italië in de late 19e eeuw. Daar komt ook de naam ‘zucchini’ vandaan, wat ‘kleine pompoen’ betekent in het Italiaans. Dit keer eens een ander courgette gerecht dan je vaak tegenkomt. Deze Zucchini Fritters (courgette beignets) kan je maken als bijgerecht maar ook lekker als lunch of ontbijt. Dit recept kan je ook maken op je Ofyr of op je contactgrill.

Ingrediënten Zucchini Fritters


1 middelgrote courgette
1/2 theelepel zout
1/2 kleine ui, fijngehakt
1 klein teentje knoflook, fijngehakt
1/4 kop verse dille, fijngehakt
1/4 kop verse peterselie, fijngehakt
1 groot ei
1/4 kop bloem
1/4 kop feta kaas, verkruimeld
Olijfolie om te bakken
Zout en peper naar smaak
Optioneel: Griekse yoghurt om te serveren

emile henry

Instructies


Rasp de courgette in een grote kom. Strooi het zout over de courgette en meng het goed door elkaar. Laat het 10 minuten staan, het zout zal het vocht uit de courgette trekken.
Na 10 minuten, druk zoveel mogelijk vocht uit de courgette met behulp van een theedoek of kaasdoek.
Voeg de ui, knoflook, dille, peterselie, ei, bloem, feta, zout en peper toe aan de uitgelekte courgette. Meng alles goed door elkaar totdat je een consistent mengsel krijgt.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, Ofyr of contactgrill op middelhoog vuur. Schep het courgettemengsel in de pan met behulp van een lepel, ongeveer 2 eetlepels per beignet. Bak de beignets ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en krokant zijn.


Leg de beignets op een bord bekleed met keukenpapier om overtollige olie te absorberen. Serveer de courgette beignets warm, eventueel met je favoriete saus of een beetje Griekse yoghurt.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...