Home Recepten Zalm sous vide bereiden

Zalm sous vide bereiden

door Peter Eemsing
0 reageer 39 views
Zalm sous vide bereiden

Zalm sous vide bereiden? Zin in een super sappige zalmmoot met een krokant huidje? Dan is dit recept iets voor jou. We gaan de zalm eerst langzaam garen in de sous vide en daarna maken we de huid heerlijk knapperig. Zo perfect gegaard heb je nog nooit zalm gegeten! Weet je niet wat sous vide koken is? Lees dan dit artikel.

Wat heb je nodig:

  • Zalmmoten met huid, 1 per persoon
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Optioneel: dille, citroen, knoflook

Zalm sous vide bereiden:

  1. Kruiden: Bestrijk de zalmmoten licht met olijfolie. Bestrooi beide kanten met zout en peper. Als je zin hebt, kun je ook wat dille, citroen of een teentje knoflook toevoegen voor extra smaak.
  2. Inpakken: Leg elke zalmmoot in een eigen vacuümzak.
  3. Sous Vide Bad: Zet je sous vide apparaat op 50°C voor een zalm die mooi medium rare is. Als je van wat gaarder houdt, ga dan voor 54°C. Leg de zalmmoten in het water en laat ze daar zo’n 45 minuten tot 1 uur relaxen, afhankelijk van de dikte.

Huid Knapperig Maken:

  1. Zalm Uitpakken: Haal de zalmmoten uit de zak en dep ze droog met keukenpapier. Het is super belangrijk dat de huid echt goed droog is, anders wordt hij niet knapperig.
  2. Huid Afbranden: Nu komt het leuke gedeelte. Je hebt een keukenbrander nodig voor dit stuk. Zet de brander op een middelhoog vuur en ga ermee over de huid van de zalm heen, tot die mooi goudbruin en knapperig is. Dit duurt maar een paar seconden, dus hou het goed in de gaten!

Serveren:

Leg de zalmmoot op een mooi bord en maak het af met wat verse dille en een partje citroen. Misschien nog wat groenten of een frisse salade erbij en je hebt een topmaaltijd.

En daar heb je het, een heerlijk malse zalm met een perfect krokant huidje, allemaal dankzij de magie van sous vide en een beetje vuurwerk op het einde.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...