Home Boeken MARI PLUKT DE DAG, IN 4 SEIZOENEN, 740 RECEPTEN EN 1001 TIPS EN TRUCS

MARI PLUKT DE DAG, IN 4 SEIZOENEN, 740 RECEPTEN EN 1001 TIPS EN TRUCS

door Peter Eemsing
0 reageer 1,9K views

Mari plukt de dag is Mari’s magnum opus en heeft zich terecht ontpopt als een onverbiddelijke bestseller. Haar vuistdikke, prachtig geïllustreerde boek vliegt de winkel uit. Er is nu al een tweede druk, de eerste is al uitverkocht in 3 maanden tijd. Mari is ook de auteur van de succesvolle groentebijbel.

Mari zegt zelf over haar boek:

Pluk de dag

Alles wat we eten heeft een verhaal, daarom is dit meer dan een kookboek. Het beantwoordt heus niet al je vragen, maar in elk geval wel die ene vraag die ons allemaal bezighoudt: wat eten we vandaag? Die beantwoord ik met elke dag een maaltje zoals ik dat eet. Geplukt uit de tuin, die van de buren of het bos. Zo eet ik vanzelf met de seizoenen mee. Niet omdat het hip is, maar omdat verse spullen zonder reisverleden simpelweg het lekkerst zijn.

En als die verse spullen dan ook nog zonder al te veel gedoe tot een maaltje verwerkt kunnen worden, is dat wel zo fijn. Daarom heb ik alle handigheidjes en weetjes die ik als kok door de jaren heen heb opgepikt, verzameld in dit boek. Hoe je kunt ingrijpen als de mayonaise schift, hoe je stug deeg soepel maakt; voor mij gedachteloze handelingen die voor beginnende koks lang niet zo vanzelfsprekend zijn.

Hetzelfde deed ik met tips en trucs die ik oogstte in de tuin: wat je wanneer zaait, hoe je een kiemplantje herkent, bonenrekken bouwt of woelrattten uit de tuin houdt.

Soms vergeet ik het haast, maar behalve gekookt en getuinierd moet er natuurlijk ook ontbeten, geluncht, geborreld, gedronken, geoogst, gejamd, gezuurd, gerookt, gedroogd, gepekeld, gevloekt en gelachen worden. Geleefd, kortom. Liefst zo smakelijk mogelijk en zonder te veel vraagtekens.

Mari Maris

Mari plukt de dag,  kan je via deze link bestellen; http://www.libris.nl/nawijn-polak/boek/9789048840700?offer_id=50&aff_id=425&source=redirect

Je steunt, met het aankopen van boeken bij koksland.nl, de lokale boekhandel via Libris. Aankopen boven de 15 euro worden kosteloos verstuurd. Voor aankopen onder de 15 euro betaald u 1.95 verzendkosten!

Wat voorbeeld pagina’s van dit boek kan je hier bekijken: http://www.uitgeverijcarrera.nl/uploads/pdf/9826_fragment.pdf

Recencies van andere media

Het prachtige groenteboek Mari plukt de dag was geheel uitverkocht maar ligt weer in de winkels. Nog snel even kopen en onder de kerstboom leggen. DOEN! Heerlijke recepten en aandoenlijke verhaaltjes van een dame in een tuin in Frankrijk.

De Telegraaf

Als een maiskorrel in hete olie sprongen wij op toen we hoorden dat Mari Maris met een nieuw groenteboek kwam. Een opvolger voor haar onvolprezen ‘Groentebijbel’…..

Hebben!

Elle eten

Nou heb ik onlangs gezegd dat jullie de nieuwe Wannée moeten kopen. Dat denk ik nog steeds, alleen is er een boek bijgekomen: “Mari plukt de dag”, Carrera Culinair. Niet weggeven, dit is voor jezelf. Zeshonderd recepten. En allemaal vegetarisch, nou, dat is het leuke, het zijn gewoon recepten met groente en dus niet met vlees. Geen parochie, geen gepreek, gewoon lekkere dingen maken.

De Telegraaf  

Mari Maris (1974) was kok in Amsterdam toen ze acht jaar geleden besloot zich in Noord-Frankrijk te vestigen. Daar beheert ze sindsdien de Jardin des Etoiles, waar ze groenten verbouwt, kookt en mensen ontvangt. Vier jaar geleden verscheen haar Groentebijbel, een standaardwerk over de bereiding van groenten, en nu heeft ze een tweede boek geschreven: Mari plukt de dag – een volumineus, prachtig vormgegeven boek met fantastische recepten, basistechnieken van het koken en een dagboek haar leven in Frankrijk een duizelingwekkende ode aan het leven, de seizoenen en het koken zonder vlees en vis.

Gijs Groenteman (Het Parool) 

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...