Home Recepten Varkensrack sous vide bereiden.

Varkensrack sous vide bereiden.

door Peter Eemsing
118 views
Varkensrack sous vide

Varkensrack sous vide bereiden is ideaal om een mooi zacht en smaakvol stoer stuk vlees op tafel kunt zetten. Wij kochten deze keer een Rack bij de Hanos van het Zweede Boerderijvarken Gårdsgris. Gris is Zweeds voor varken en Gårdsgris staat voor Boerderijvarken. De smaak is geweldig doordat de varkens worden gehouden optimale omstandigheden met uitgebalanceerd natuurlijk voer, waardoor er meer intramusculair vet ontstaat. Het Zweeds boerderij varken is echt een aanrader maar een gewoon Nederlands ‘scharrel’ varkensrack is ook superlekker! Door het Rack op lage temperatuur lang sous vide te bereiden kunnen de smaken zich goed ontwikkelen.

Ingrediënten

  • 1 Varkensrack
  • 2 takjes Salie
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram Cranberries
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout naar smaak

Varkensrack sous vide bereiden

Schrap de botjes schoon en omwikkel eventueel met aluminiumfolie. Hak het ui, de knoflook en kneus de cranberries. Vacumeer alles met de roomboter en de salie. Peper en zout zou ik pas toevoegen na de bereiding want hij heeft het niet nodig!

Verwarm je sous vide waterbad op 60 graden en laat hem hier 6 uur in zitten.

Bewaar het vocht uit de zak en zeef dit even. Doe het gezeefde sap in een jus pannetje en doe de cranberry’s er weer bij uit je zeef. Zet op het vuur en kook een beetje in en breng op smaak met peper en zout. Je kan het altijd nog even opbinden met wat bloem of maizena.

Grill je varkensrack af op je bbq, ofyr of onder de grill stand op je oven, 240 graden, blijf er wel even bij staan zodat hij niet zwart gaat worden.

Varkens sack sous vide bereiden is een uitermate lekker recept voor de feestdagen, lekker met vergeten groenten en een puree.

Voor de bbq’ers

Doe hem lekker low en slow indirect op een bakblikje van aluminium met de bovenstaande ingrediënten in je bakblik en gaar hem totdat hij een kerntemperatuur heeft van 57-58 graden! Haal hem uit je bakje en maak van het restant uit je blik je cranberry saus. Grill ondertussen je Rack op hoog vuur af totdat hij een kerntemperatuur heeft van 60-62 graden!

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...