Home Recepten Tortellini met cherrytomaatjes en parmezaanse Kaas: Eenvoud uit de Italiaanse keuken

Tortellini met cherrytomaatjes en parmezaanse Kaas: Eenvoud uit de Italiaanse keuken

door Peter Eemsing
0 reageer 10 views
Tortellini met cherrytomaatjes

Dit gerecht van tortellini met cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas belichaamt de eenvoud en versheid van de Italiaanse keuken. Perfect voor een lichte avondmaaltijd of een snelle lunch, het is een eerbetoon aan de authentieke smaken van Italië. De zoetheid van de cherrytomaatjes, gecombineerd met de romigheid van de Parmezaanse kaas en de zachtheid van de tortellini, creëert een smaakbalans die meteen indruk maakt.

Met slechts een paar minuten en enkele verse, pure ingrediënten, kun je een gerecht op tafel zetten dat naar zomer en traditie ruikt. Ideaal voor twee personen, deze maaltijd neemt je met elke hap mee op een smaakreis door de Italiaanse keuken. Buon appetito!

Recept voor Tortellini met Cherrytomaatjes en Parmezaanse Kaas (2 personen):

Ingrediënten:

  • 200 g tortellini (bij voorkeur vers, bijvoorbeeld met kaas- of spinazievulling)
  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse bieslook, fijngehakt, voor garnering
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Tortellini koken: Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal 3-5 minuten voor verse tortellini. Giet af en zet even opzij.
  2. Saus maken: Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak deze glazig, ongeveer 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut, tot het geurig is.
  3. Tomaatjes toevoegen: Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe aan de pan en roer goed door. Bak ze tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Tortellini mengen: Voeg de gekookte tortellini toe aan de pan en meng alles voorzichtig door elkaar zodat de saus goed verdeeld is over de pasta. Warm alles nog even door.
  5. Serveren: Verdeel de tortellini over twee borden. Strooi er geraspte Parmezaanse kaas overheen en garneer met verse bieslook. Serveer direct en geniet van dit smaakvolle en eenvoudige gerecht!

Laat je verleiden door deze klassieke Italiaanse smaken en geniet van een maaltijd die met elke hap het beste van Italië naar je tafel brengt.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...