Home Recepten Makkelijke pasta met gorgonzola saus

Makkelijke pasta met gorgonzola saus

door Christa Dreef
209 views
makkelijke pasta met gorgonzola saus

Als ik geen zin heb om uitgebreid te koken, maak ik meestal een makkelijk pasta. Deze makkelijke pasta met gorgonzola saus is één van mijn favoriete recepten. Je kunt er ook prima mee variëren. Een zakje kant klare gemengde groente, wat kruiden, kastanjechampignons, pittige gorgonzola, slagroom, (heel belangrijk:) wijn en eventueel wat kippendijen. Met een kwartiertje heb je dan een heerlijke maaltijd op tafel staan. Met de hoeveelheden in dit recept heb je een grote pan vol pasta, ruim voldoende voor 6 personen.

Ingrediënten:

  • 350 gram mini penne rigate
  • 2 liter groente bouillon (gewoon gemaakt van groente bouillonpoeder)
  • 100 ml volvette slagroom
  • 100 ml droge witte wijn (ik gebruik meestal een biologische Pinot Grigio, te vinden op onze website: Pinot Grigio)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 400 gram gemengde groente naar keuze (bijvoorbeeld : AH Roerbakgroente Italiaans tuinerwten)
  • 4 kippendijen
  • 150 gram pittige gorgonzola
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1/2 theelepel fijn zeezout
  • 4 eetlepels Parrano snippers of geraspte oude kaas
  • 2 eetlepels hojiblanca olijfolie

Bereidingswijze makkelijke pasta met gorgonzola saus:

Breng de groentebouillon aan de kook en kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de pasta af en roer er een eetlepel hojiblanca olijfolie doorheen. Zet tot gebruik weg.

Snijd, terwijl je de pasta kookt, de kastanjechampignons in plakjes en hak de rode ui fijn. Snijd de kippendijen in dunne reepjes. Verwarm vervolgens in een grote pan 1 eetlepel olijfolie en bak de kastanjechampignons en ui daarin. Als de ui begint te glanzen voeg je de in reepjes gesneden kippendijen toe, samen met het currypoeder, zout, peper en tijm. Roer alles goed door en zet de hittebron op een middelhoge stand en doe een deksel op de pan. Na 5 minuten brokkel je dan de gorgonzola door het mengsel. Je zult zien dat de gorgonzola vrij snel smelt. Op dat moment voeg je de slagroom en witte wijn toe. Roer goed door. Verspreid vervolgens de gemengde groente over het kip mengsel en doe de deksel weer op de pan. Laat nog 5 minuten pruttelen. Proef of de kip voldoende gaar is (zo niet, dan doe je gewoon de deksel weer op de pan en verwarm je e.e.a. nog een minuutje langer). Roer de groente goed door het kip mengsel en tot slot voeg je de pasta toe. Schep alles goed om en strooi vervolgens de Parrano snippers of geraspte oude kaas er overheen.

Wil je zelf eens verse pasta leren maken? Kijk dan op eens op dekookworkshop.nl

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...