Dit recept voor tonijn met gerookte biefstuk is geinspireerd op vitello tonato, maar in plaats van gebraden kalfsoester gebruik je gerookte biefstuk.
ingrediënten tonijn met gerookte biefstuk:
200 gram verse tonijn
200 gram gerookte biefstuk
1 blikje tonijn
1 teentje knoflook
6 anjovisfilet op olie
6 eetlepels majonaise
1 theelepel kappertjes
Kwart theelepel vers gemalen peper
Wakamesalade (2 eetlepels)
Bereidingswijze tonijn met gerookte biefstuk:
Maak eerst de saus (je houdt best wel wat over van deze saus, maar die kun je er apart bij serveren, of de volgende dag gebruiken om een lekkere sandwich te maken). Giet de tonijn uit het blik af, snijd de anjovis klein en doe samen met de tonijn in je keukenmachine. Doe de knoflook en kappertjes er ook bij in en zet de machine aan totdat alles fijn is gehakt. Voeg vervolgens de majonaise en de peper toe en laat de machine nog heel even draaien totdat alles goed is vermengd. De saus is dan klaar. Snijd de tonijn in heel dunne plakken en leg dakpansgewijs op een stuk plastic folie. Ik gebruik daarvoor een snijmachine. en zet de snijstand op 2 mm. Leg een laag folie over de dakpansgewijs neergelegde tonijn plakken en sla voorzichtig plat met een pannetje of deegroller. Verwijder de bovenste laag folie. Besmeer de platgeslagen plakjes tonijn met een dun laagje van de saus. Snijd de biefstuk ook in heel dunne plakken en leg dakpansgewijs op een laag plastic folie en sla plat (net als de tonijn). Leg de laag platgeslagen biefstuk op de met saus besmeerde tonijn en smeer ook een dun laagje saus op de biefstuk. Rol vervolgens zorgvuldig op en gebruik de folie waarop de tonijn ligt steeds om de rol strak te trekken. Leg de rol in de diepvries en laat aanvriezen (ongeveer een half uur). Haal de rol uit de diepvries en verwijder het plastic. Snijd in mooie plakken en serveer met wat drupjes van de saus en wat wakamesalade.