Home Recepten Tarte Flambée pizza

Tarte Flambée pizza

door Peter Eemsing
1 reageer 13 views
tarte flambée pizza

De Tarte Flambée pizza. Tarte Flambée, ook wel bekend als Flammkuchen, is een traditioneel gerecht uit de Elzas, een regio op de grens van Frankrijk en Duitsland. Deze “witte pizza” heeft een dunne, krokante bodem belegd met een mengsel van crème fraîche, spek en uien. In de traditionele bereiding wordt een zeer dun uitgerolde deegbodem gebruikt, die op hoge temperatuur in een houtoven wordt gebakken. Dit zorgt voor een knapperige en luchtige textuur die perfect combineert met de romige en hartige toppings.

In dit recept maken we het eenvoudiger door een kant en klare pizzabodem te gebruiken. Hoewel een pizza bodem wellicht niet de authentieke krokantheid en dunheid van een traditionele tarte flambée biedt, is het een snelle oplossing voor een maaltijd of een borrelhapje. Deze bodems zijn vaak iets dikker en zachter, waardoor je een iets andere textuur krijgt. Ideaal voor wanneer je in korte tijd een smaakvolle twist aan de klassieke Tarte Flambée wilt geven zonder zelf het deeg te hoeven maken.

Ingrediënten
1 kant-en-klare pizzabodem of maak hem zelf, zie https://koksland.nl/dit-pizza-bodem-recept-is-niet-moeilijk/
150 ml crème fraîche
50 ml roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
1 kleine rode ui, dun gesneden
100 g spekreepjes of plakjes prosciutto
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel olijfolie
Optioneel: een paar blaadjes verse tijm of bieslook voor garnering

Bereidingswijze
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 220°C (of volg de instructies op de verpakking van de pizzabodem als deze een andere temperatuur vereist).
Saus maken: Meng in een kom de crème fraîche met de roomkaas, zout en peper tot een gladde saus.
Beleggen: Plaats de pizzabodem op een bakplaat of pizzasteen. Smeer de crème fraîche-mengsel gelijkmatig uit over de bodem, tot aan de randen.
Toppings toevoegen: Verdeel de dun gesneden rode ui en spekreepjes (of prosciutto) over de crème fraîche-laag. Druppel een beetje olijfolie over de topping.
Bakken: Bak de Tarte Flambée in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn en de topping goed doorgebakken is.
Serveren: Haal de Tarte Flambée uit de oven en laat even afkoelen. Garneer eventueel met wat verse tijm of bieslook. Snijd in stukken en serveer direct.

Tips
Variatie: Voeg wat geraspte Gruyère of Emmentaler kaas toe voor een rijkere smaak.
Vegan optie: Gebruik plantaardige roomkaas en spekvervangers.

Geef een reactie

1 reageer

martin 1 oktober 2024 - 11:08

dank je peter

Reply

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...