Knolselderij frieten zijn een uitstekend alternatief voor traditionele aardappelfrieten en gaan goed samen met stoofpotjes en andere gerechten. Knolselderij is een veelzijdige wintergroente met een enigszins aardse smaak die goed past bij verschillende keukens. Deze frieten kan je in je oven maar ook in je airfryer maken.
Ingrediënten knolselderij frieten:
1 knolselderij
2 eetlepels brassica koolzaadolie of zonnebloem olie
4 eetlepels verse peterselie
Zeezoutvlokken
Versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd: Ongeveer 50 minuten
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius. Begin met het schillen van de knolselderij. Snijd deze vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik. Maak daarna frieten door de plakken in reepjes van een halve cm breed te snijden. Plaats deze frieten op een bakplaat zodat ze niet op elkaar liggen. Druppel de koolzaad- of zonnebloemolie erover en bestrooi de frieten met zeezoutvlokken naar smaak.
Bak de frieten ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar en licht goudbruin zijn. Ondertussen kun je de verse peterselie fijnhakken. Strooi deze met versgemalen peper net voor het serveren over de gebakken knolselderijfrieten.
Als alternatieve bereidingswijze kun je de knolselderijfrieten ook in een airfryer bereiden. De bereidingstijd kan dan variëren, dus houd de frieten goed in de gaten, schud je bak regelmatig om te zorgen dat ze niet verbranden.