Home ReceptenRomige Knolselderijsoep met Gebakken Champignons

Romige Knolselderijsoep met Gebakken Champignons

door Peter Eemsing
0 reageer 21 views
Romige Knolselderijsoep

Zoek je een soep die eenvoudig is om te maken, maar toch indruk maakt? Deze romige knolselderijsoep met gebakken champignons heeft het allemaal. De zachte, aardse smaak van knolselderij vormt de perfecte basis, terwijl de toevoeging van aardappel zorgt voor een extra romige textuur. De gebakken champignons bovenop geven een diepe umami-toets die het geheel perfect afrondt. Dit gerecht doet denken aan klassieke Franse smaken en is ideaal als verfijnd voorgerecht of een verwarmende lunch. Binnen 30 minuten zet je een bordje comfortfood op tafel waar iedereen blij van wordt.


Recept: Romige Knolselderijsoep met Gebakken Champignons (voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine knolselderij (ca. 300-350 g), geschild en in blokjes
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml room (slagroom of kookroom)
  • 150 g champignons, in plakjes
  • 1 el olijfolie of boter (voor de champignons)
  • 1 el boter (voor de soep)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse bieslook of peterselie voor garnering

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

  1. Groenten aanfruiten
    Verhit boter in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit ui en knoflook 2–3 minuten tot glazig. Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak 2 minuten mee.
  2. Koken
    Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
  3. Pureren
    Pureer de soep glad met een staafmixer of blender. Voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper en verwarm nog 2–3 minuten (niet laten koken).
  4. Champignons bakken
    Bak de champignons in olijfolie of boter op middelhoog vuur tot goudbruin en licht krokant, 4–5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren
    Schep de soep in kommen, garneer met de gebakken champignons en eventueel wat verse bieslook of peterselie.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...