Home Recepten Vegetarische spliterwten spread

Vegetarische spliterwten spread

door Peter Eemsing
0 reageer 46 views
Vegetarische spliterwten spread

Vegetarische spliterwten spread. In Nederland gebruiken we vaak de split erwten alleen voor snert, maar wist je wel dat je er ook een geweldig gezonde vegetarische spread van kan maken? Vaak hou je vaak wat split erwten over van een andere bereiding en blijft dat als restje over. Dit is een heerlijk en gezond alternatief voor traditionele spreads.

Ingrediënten vegetarische spliterwten spread

150 gram groene split erwten
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel korianderpoeder
Optioneel: chili peper, citroensap of balsamicoazijn voor extra smaak
Verse kruiden zoals peterselie of koriander, fijngehakt (voor garnering)

Bereidingswijze


Split Erwten Koken: Spoel de groene split erwten af en doe ze in een pan met voldoende water om ze te bedekken. Breng aan de kook en laat ze ongeveer 20-30 minuten sudderen, maar let op dat ze niet te zacht worden. Ze moeten gaar zijn maar nog een beetje bite hebben. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Uien Sauteren: Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en sauteer op middelhoog vuur tot de uien goudbruin en zacht zijn.

Mengen: Meng de gekookte split erwten met de gebakken uien, komijn, koriander, zout en peper in een mengkom. Gebruik een vork of aardappelstamper om de erwten licht te pletten en te mengen met de andere ingrediënten. Het doel is om een grove, maar enigszins samenhangende textuur te krijgen. Als je een gladde spread wil hebben kan je dit ook in een blender of met een staafmixer doen.

Op smaak brengen: Proef de spread en pas zo nodig de kruiden aan. Voeg een beetje citroensap of balsamicoazijn toe voor een frisse toets.

Serveren: Serveer de Vegetarische spliterwten spread in een schaaltje, gegarneerd met verse kruiden. Gebruik het als beleg voor rustiek brood, toast, of lekker als dip.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...