De gehakt kruiden die je koopt zitten vaak vol met zout en andere stoffen. Dat is jammer want je kunt zelf de kruiden heel makkelijk maken. Bewaar de kruiden in een afgesloten luchtdicht bakje. Je kan voor 500 gram gehakt dan een eetlepel kruiden toevoegen! Afhankelijk van de voorraad die je wil maken gebruik je een theelepel of een eetlepel als 1 deel!
Vandaag maken we een kruidenmix die iedere kok in de kast moet hebben staan. Hoewel het lijkt alsof je ontzettend veel kruiden nodig hebt, heb je de meeste kruiden vaak al in huis. Als je niet van een beetje pittig houdt, kun je de chili poeder weglaten.
Mocht je zelf je gehakt draaien met je machine kan je de kruiden gelijk toevoegen bij het draaien van je gehakt.
Je gehakt kiezen
In Nederland wordt vooral halfom gehakt en rundergehakt gebruikt. Dit ligt dan ook in de schappen van de supermarkt. Voor de minder gebruikte soorten, zoals kalfsgehakt, kippengehakt en varkensgehakt moet he het vlees dus laten malen of naar een slager gaan die dit wel heeft. Als je het bij een goede slager laat maken, heeft dit als voordeel dat je dan zelf kunt kiezen van welke lap vlees je het gehakt dan laat maken. Varkensgehakt hoeft helemaal niet vet te zijn, want je kunt het ook van een magere varkenslap laten malen.
Ingrediënten gehakt kruiden
2 delen knoflookpoeder
2 delen gemalen nootmuskaat
2 delen gemalen witte peper
1 deel paprikapoeder
1 deel uienpoeder
1 deel gemberpoeder
1 deel gemalen koriander
0,5 deel chilipoeder
optioneel 1 deel zout naar smaak en keus ( je kan ook een scheutje vissaus door je gehakt doen )
Bereiding
Meng alle delen voor je gehaktkruiden door elkaar in een kommetje, in je Magimix Micro of in deze handige grinder van Solis