Home Recepten Peperonata met kip

Peperonata met kip

door Christa Dreef
0 reageer 939 views
Peperonata met kip

Peperonata met kip is een overheerlijke paprika stoofschotel. De langzaam gestoofde paprika’s vullen je huis tijdens de bereiding met een fantastische geur, waar je enorm veel trek van krijgt. We maken dit gerecht nu met kip, maar ook zonder kip smaakt het gerecht heel goed als bijgerecht of gewoon als pastasaus. Gebruik mooie rijpe rode paprika’s, omdat die vol en zoetig van smaak zijn. Voor een pittige touch voegen we in dit recept ook wat chilipepers toe.

Ingrediënten:

  • 6 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 4 kippenbouten
  • 8 tomaten
  • 2 chilipepers
  • 3 takjes verse basilicum
  • 100 ml droge witte wijn (bijvoorbeeld pinot grigio)
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze peperonata met kip:

Verwarm je oven voor op de heetste stand van de grill of op de stand bovenwarmte: 245 graden.

Snijd de paprika’s over de lengte doormidden en leg ze op een oventree met de bolle kant naar boven. Gril in de oven tot het vel zwart begint te blakeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Haal uit de oven, laat de paprika’s iets afkoelen en verwijder dan het vel van de paprika’s. Snijd ze vervolgens in mooie dunne repen.

Snijd de tomaten aan de bovenzijde kruislings in en blancheer ze 30 seconden in kokend water. Laat even uitlekken en verwijder vervolgen het vel en snijd in stukjes.

Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes, pel de knoflooktenen en hak fijn. Snijd de chilipepers fijn. Bak ui, chilipepers en knoflook in de olijfolie tot ze zacht zijn. Snijd de kippenbouten doormidden, zodat je drumsticks en karbonades overhoudt. Wrijf vervolgens in met wat zout en peper, leg ze bij de uien etc. in de pan en laat ze kort aan alle kanten een kleurtje krijgen. Voeg dan de gegrilde en in reepjes gesneden paprika’s toe en zet het vuur zacht. Voeg tomatenstukjes en de witte wijn toe, breng even aan de kook en laat alles vervolgens 45 minuten met de deksel op de pan zachtjes op het vuur pruttelen. Als de kip gaar is en bijna van het bot valt (en de saus dikker is geworden) voeg je naar smaak nog wat zout, peper en de verse basilicum toe (die scheur je in stukjes). Roer daarna nog een keer goed door en serveer de peperonata met kip direct. Heerlijk met wat zelf gebakken brood of zelfgemaakte pasta.

Zelf ook aan de slag in keuken onder begeleiding van duidelijke online kookinstructievideo’s en recepten? Check: www.dekookworkshop.nl

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...