Home Recepten Haverwafels met blauwe bessen

Haverwafels met blauwe bessen

door Peter Eemsing
0 reageer 84 views
Haverwafels

Deze Haverwafels met blauwe bessen zijn glutenvrij. Deze wafels hebben we gemaakt van haver die geen gluten bevatten. Ze zijn een populair alternatief voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie. Hoewel haver van nature glutenvrij is, kan het tijdens de verwerking worden besmet met gluten als het in aanraking komt met andere graansoorten die gluten bevatten, zoals tarwe, gerst en rogge. Daarom is het heel belangrijk om te zorgen voor het gebruik van gecertificeerde glutenvrije haver bij het maken van deze haverwafels om ze ook echt glutenvrij te houden.

Wat heb je nodig voor deze haverwafels?

150 gr Franse kwark of Griekse yoghurt 10%
85 gr (bevroren) blauwe bessen

50 gr fijne havermout
50 gr havermeel
3 grote eieren
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
flinke snuf Ceylonkaneel
Optioneel: 2 el kokosbloesemsuiker. Maar dit is niet nodig als je hem met fruit en lekkers gaat toppen.

Hoe maak je dit lekkers?
Meng alles, behalve de bessen in een kom tot een beslag. Schep als laatste de bessen erdoorheen. Laat 20 min. staan terwijl je je wafelgrill opwarmt tot 175 gr. voor 8 min. Giet het beslag in het wafelijzer, verdeel gelijkmatig met een spatel en wacht tot ze klaar zijn!


Wartmann keramische contactgrill

Met deze gloednieuwe Wartmann keramische contactgrill maak je in een handomdraai krokante tosti’s, panini’s, lekkere gegrilde groenten en wat denk je van heerlijke biefstukjes of homemade hamburgers. Er zit zelfs een kerntemperatuur meter bij die er voor zorgt dat je vlees perfect rare, medium rare of well done is. Deze nieuwe Wartmann grill is Pfas vrij en word geleverd met een extra wafelplaten. Dit recept voor de Glutenvrije wafels is ook gemaakt met deze vlakgrill!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...