Pasta met romige kip
Pasta met romige kip is zo’n gerecht waarmee je moeiteloos indruk maakt aan tafel. De brede linten van pappardelle omhullen zich met een zijdezachte saus, waarin de zachte anijssmaak van venkel subtiel naar voren komt. Een handje doperwten of boontjes geeft een frisse zoete noot. Dit is een maaltijd die zowel licht als hartig is, dankzij de malse stukjes kip, en perfect past bij een gezellige avond thuis.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 g pappardelle of een andere pasta
- 200 g kipfilet (gekookt en in stukjes gescheurd)
- 1 kleine venkelknol (dun gesneden, inclusief wat venkelgroen voor garnering)
- optioneel: 100 g doperwten of boontjes (vers of diepvries)
- 1 sjalot (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 125 ml kookroom
- 50 ml droge witte wijn (optioneel)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 30 g Parmezaanse kaas (geraspt, plus extra voor eroverheen)
- zout en peper
Bereiding
Pasta koken:
Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Blancheer intussen de doperwten kort: verse 1-2 minuten, diepvries wat langer.
Venkel en kip:
Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de venkel toe en bak 5-7 minuten mee tot deze wat zachter wordt.
De saus:
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken. Roer de kookroom en Parmezaan erdoor en laat op laag vuur zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Kip en groenten:
Voeg de stukjes kip en de doperwten toe. Laat nog 2-3 minuten doorwarmen zodat alles goed gemengd is.
Afmaken:
Schep de gekookte pasta door de saus. Voeg eventueel een scheutje van het opgevangen kookvocht toe om de saus mooi smeuïg te maken.
Serveren:
Verdeel over diepe borden en maak af met venkelgroen en extra Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Tips
- Een frisse groene salade en een glas droge witte wijn maken dit gerecht helemaal af.
- Voor wat extra pit kun je een snufje chilivlokken door de saus mengen.