Home Recepten Pasta met oesterzwammen

Pasta met oesterzwammen

door Peter Eemsing
0 reageer 57 views
pasta met oesterzwammen

Pasta met oesterzwammen. Check deze vegetarische pasta met oesterzwammen! Perfect voor als je met z’n tweetjes bent en binnen een half uurtje iets heerlijks wil eten. Deze funky fungi komen oorspronkelijk uit de bossen van Europa en Azië. Tegenwoordig worden ze over de hele wereld gekweekt, dus lekker duurzaam en altijd in de buurt. Ze hebben een licht nootachtige smaak en zijn super veelzijdig in je keuken.

Wat heb je nodig voor je pasta met oesterzwammen:

  • 200 gram linguine, spaghetti of jouw favoriete pasta
  • 150 gram oesterzwammen, even schoonvegen en in reepjes trekken
  • 2 teentjes knoflook, lekker fijngehakt
  • 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (als je van een beetje spicy houdt)
  • Een flinke hand peterselie, grof gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas, lekker raspen die hap
  • Zout en versgemalen zwarte peper, gewoon op gevoel
  • Verse dille voor de finishing touch

Aan de slag:

  1. Zet een grote pan water op het vuur, beetje zout erbij en breng aan de kook. Doe je pasta erin en kook ‘m al dente, check de verpakking voor de tijd, meestal zo’n 10-12 minuten.
  2. Ondertussen pak je een grote pan, vuurtje middelhoog en giet de olijfolie erin. Knoflook erbij en even bakken tot het mooi goudbruin is. Pas op, niet laten verbranden!
  3. Tijd voor de oesterzwammen. Die mogen er nu bij in de pan. Bak ze lekker tot ze zacht zijn en een beetje bruin beginnen te worden, duurt een minuut of 5-7.
  4. Hou je van spicy? Doe dan nu die rode chilipeper erbij en bak nog een minuutje mee.
  5. Pasta klaar? Afgieten maar, en hou een beetje kookvocht achter. Pasta kan nu bij de zwammen in de pan. Goed mengen en als het te dik is, doe er wat kookvocht bij.
  6. Peterselie erdoor, op smaak brengen met zout en peper en nog even een goede mix geven.
  7. Verdeel de pasta met oesterzwammen over twee borden, een mooie geraspte Parmezaanse kaas erover en maak het af met wat verse dille.

Bam, daar heb je het, een smaakvolle pasta met oesterzwammen. Klaar in zo’n 20-25 minuutjes.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...