Home Recepten Parmigiana di Melanzane

Parmigiana di Melanzane

door Peter Eemsing
0 reageer 49 views
Parmigiana di Melanzane

Parmigiana di Melanzane is een van de meest geliefde gerechten uit de Italiaanse keuken. Met zachte plakken aubergine, een rijke tomatensaus, romige mozzarella en een knapperige Parmezaanse toplaag is dit gerecht een perfect huwelijk van eenvoudige ingrediënten en pure smaken. Ideaal voor een intiem diner voor twee, deze ovenschotel vraagt wat voorbereiding, maar beloont je met een maaltijd die het hele huis vult met de geur van Italië. Of je het nu serveert als hoofdgerecht of als bijgerecht met een frisse salade, Parmigiana di Melanzane is altijd een hit!

Ingrediënten Parmigiana di Melanzane voor twee personen

Voor de aubergines:
2 middelgrote aubergines
2 eetlepels olijfolie
Zout naar smaak

Voor de tomatensaus:
200 ml tomatenpassata
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel gedroogde oregano
Verse basilicumblaadjes (ongeveer 6-8)
Zout en peper naar smaak

Voor de lagen:
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
125 gram mozzarella, in dunne plakjes
2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze
Voorbereiding (20 minuten)

Aubergines voorbereiden:
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Bestrooi beide kanten van de plakken met zout en leg ze op keukenpapier. Laat 20 minuten liggen om het vocht te onttrekken.
Dep ze droog met keukenpapier.

Aubergines bakken (15 minuten)
Verhit een grillpan of koekenpan met een beetje olijfolie.
Grill de aubergineplakken in batches tot ze zacht en lichtbruin zijn aan beide kanten. Zet opzij.

Tomatensaus maken (10 minuten)
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan.
Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de tomatenpassata, oregano, basilicumblaadjes, zout en peper toe.
Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen tot hij iets ingedikt is.

Parmigiana samenstellen (10 minuten)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een kleine ovenschaal (20×15 cm is ideaal).
Begin met een dun laagje tomatensaus op de bodem.
Leg een laag aubergineplakken erop, gevolgd door wat mozzarella, Parmezaanse kaas en een beetje saus.
Herhaal deze lagen tot de ingrediënten op zijn, eindigend met saus en een royale laag Parmezaanse kaas en paneermeel bovenop.

Bakken (25 minuten)
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
Bak 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin en bubbelt.

Serveren
Laat de Parmigiana 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer met een frisse groene salade of wat knapperig brood.Bereidingstijden
Voorbereiding: 20 minuten
Aubergines bakken: 15 minuten
Tomatensaus maken: 10 minuten
Samenstellen en bakken: 35 minuten (inclusief bakken)

Totale tijd: Ongeveer 1 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...