Home Recepten Bapao broodjes zelf maken

Bapao broodjes zelf maken

door Peter Eemsing
0 reageer 33,2K views

Bapao broodjes maken is makkelijk. Zie ook het recept van David Chang zijn Pork Belly Buns. Als je deeg hebt overgehouden bij het bereiden van de Pork Belly Buns hoef je alleen maar de vulling te maken en de broodjes te vormen.

Bapao broodjes kan je vullen met wat jij lekker vind. Zorg er alleen voor dat je vulling wat meer smaak heeft dan normaal. Of je het nu met kip doet, buikspek, gehakt het kan allemaal. Zelfs een krabvulling is heel erg lekker in een broodje.

Het enige wat je nodig hebt is een stoommand of pan.

Dit onderstaande recept is wat eenvoudiger om te maken dan de Pork Belly Buns  en dus ook sneller klaar.

Ingrediënten Broodje voor ongeveer 15 stuks

500 gram bloem
25 gram verse gist  of 15 gram gedroogde gist
175 ml lauw warme melk

125 ml lauw warm water

20 gram suiker

10 gram zout

Ingrediënten vulling

Arachide olie

2 preien in hele dunne ringen gesneden

1 ui fijngehakt

3 tenen fijngehakte knoflook

500 gram gehakt

3 eetlepels zoete ketjap

2 eetlepels droge sherry

4 eetlepels kippenbouillon

1 theelepel sambal

Bereiding broodjes

De de op kamertemperatuur gebrachte melk, water, gist en suiker in je kneder. Laat even 10 minuten staan

Zet je kneder aan en voeg de bloem en het zout toe.

Kneed ongeveer 8-10 minuten totdat je een mooie bal hebt.

Zet je bal weg in een kom waarvan je de wanden lichtjes met olie insmeert. Laat rijzen totdat het deeg in omvang verdubbelt is. Dit duurt ongeveer 30-45 minuten afhankelijk van je kamertemperatuur.

Bereiding vulling

Rul het gehakt met de fijngehakte ui en knoflook grof. Voeg de prei, ketjap, sherry, sambal en kippenbouillon bij en laat even 5 minuutjes sudderen. Doe je vulling in een vergiet en laat uitlekken.

Stuif je werkblad in met wat bloem en rol je deeg uit tot een mooi plak. Niet al je lucht eruit drukken, maar maak een dikke luchtige plak. Steek met een steker rondjes uit van ongeveer 10 cm in doorsnede. Leg die op bakpapier en laat ze nog even 4-5 minuten rijzen. Dan doe je een eetlepel vulling in het midden en maak de randen nat met water zodat hij goed gaat kleven. Vouw je lapje dicht en maak er een ronde bol van met je vulling erin. Zet je bolletjes dan op je lelijke kant nog 20-30 minuten te rijzen.

Je stoomt je broodje in 10 minuten gaar in je stoommandje-stoompan. Je kan ze heel makkelijk invriezen in een plastic zak, dan kan je ze opwarmen in je magnetron 60 seconden op 600. Dit verschild per magnetron. Je kan ze ook weer warm stomen. Lekker met een chilisaus!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...