Dit Thais frikandelbroodje maak je heel makkelijk thuis. Je kent het wel, je hebt al de hele week de benzinepompen of het ziekenhuis restaurant overgeslagen maar, je hebt gewoon zin in een snack.
Dan is dit echt iets voor jou! Veel lekkerder dan dat zoute smakeloze laffe broodje van de pomp. Gewoon lekker op een woensdagmiddag samen met je kids maken of in het weekend als tussendoortje. Junkfood waarvan je weet wat je er in hebt gedaan 😉
Ik maak dit soms met curry maar meestal als Thaise frikandel.
Als je liever een gewoon frikandel broodje hebt gebruik je currysaus en de rest is hetzelfde als dit recept..
Ingrediënten Thais frikandel broodje
Bladerdeeg afhankelijk van je hoeveelheid frikandellen
Ingevroren frikandellen.
Zoete Thaise Chilisaus
Sriracha saus voor de pit.
of je kan ook alleen currysaus gebruiken, dan krijg je een gewoon frikandel broodje
Een losgeklopt ei
en een beetje water.
Bereiding Thais frikandelbroodje
Laat je bladerdeeg op kamertemperatuur komen
Maak de vellen van je bladerdeeg die net wat groter zijn dan je frikandel
Snij boven in wat raampjes
Smeer de randen van je bladerdeeg in met wat water, zodat hij goed op elkaar blijft zitten.
Giet een lekkere dikke laag Thaise chili saus erop
Vouw je broodje dicht
Giet in je open spleetjes nog wat Sriracha saus
Smeer de bovenkant lekker in met je los geklopte ei
Bak in je oven op 200 graden ongeveer 22-24 minuten. Kijk even goed of je bladerdeeg niet te bruin aan het worden is.
Zie de foto’s voor instructie.