Home Recepten Ratatouille, een groentegerecht op z’n Frans

Ratatouille, een groentegerecht op z’n Frans

door Christa Dreef
0 reageer 757 views
ratatouille

Als je deze ratatouille serveert met een gepocheerd zacht eitje, wat brood en kruidenboter heb je een werkelijk heerlijke maaltijd. Strooi er iets parmezaanse kaas over en je krijgt een bijzonder bite. Maar het smaakt ook als bijgerecht heerlijk bij een gebraden kippetje of gewoon met wat pasta. Probeer het zelf lekker uit. Met dit recept heb je voldoende voor 4-6 personen. Dit is ook een perfect recept om op je bbq of Ofyr te maken.

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 4 knoflooktenen
  • 2 rode zoete puntpaprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 pomodori tomaten
  • 1 grote aubergine of 2 wat kleinere
  • 2 courgettes
  • 15 gram verse basilicum
  • Zout en vers gemalen zwarte peper
  • Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze ratatouille:

Pel de uien en snijd ze in middelgrote blokjes. Ontzaad alle paprika’s en snijd ze ook in middelgrote blokjes. Pel de knoflooktenen en hak fijn. Verwarm wat olijfolie in een ruime braadpan en fruit hierin de ui, paprika’s en knoflook op een laag vuur. Het is niet bedoeling dat e.e.a. bruin kleurt dus hou het vuur laag. Snijd intussen de courgette in middelgrote blokjes, schil de aubergine en snijd ook in middelgrote blokjes. Voeg zodra de uien mooi doorzichtig beginnen te worden/beginnen te glanzen de courgette en aubergine toe aan de pan en doe er dan tevens het blikje tomatenpuree bij. Roer goed door. Snijd dan de tomaten in kwarten, haal de pitjes eruit en snijd vervolgens in blokjes. Voeg toe aan de pan. Roer weer goed door en breng alles op smaak met zout en versgemalen zwarte peper (van elk ongeveer een theelepel, maar proef gewoon wat je lekker vindt). Doe een deksel op de pan en laat het geheel een kwartiertje sudderen.

Proef een hapje en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Maak het geheel af door de verse basilicum in reepjes te snijden. Haal de pan van het vuur en roer de reepjes basilicum door de ratatouille. Serveer vervolgens direct uit.

Bon appetit!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...