Mosselen met venkel en pastis is een van mijn favoriete recepten. Heerlijk met de smaak van anijs en frisse venkel. Deze moet je eens proberen met een frisse salade of een lekker stokbroodje!
Alles over mosselen kan je hier vinden: https://koksland.nl/alles-over-zeeuwse-mosselen/
Ingrediënten voor 2 personen
2 kg mosselen
250 ml kookroom
olijfolie
4-5 eetlepels pastis
1 fenkel fijngesneden in dunne plakjes (bewaar het lof van de venkelknol)
2 tenen knoflook in dunne plakjes
3 takjes dille fijngesneden
Bereiding Mosselen met venkel en pastis
Maak de mosselen schoon. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de venkel en knoflook 1 min. Giet de mosselen af en voeg toe aan het venkelmengsel. Doe de kookroom en pastis erbij. Kook op hoog vuur met de deksel op de pan 5 min tot alle mosselen geopend zijn. Schud regelmatig. Garneer met de dille en het fijngesneden lof van de venkelknol