Home ReceptenGevulde aubergines met rundergehakt

Gevulde aubergines met rundergehakt

door Peter Eemsing
0 reageer 34 views
Gevulde aubergines met rundergehakt

Gevulde aubergines met rundergehakt, tomaat en kaas zijn een heerlijke en voedzame maaltijd. Dit gerecht combineert de zachte, geroosterde smaak van aubergine met hartig gehakt en een smeuïge laag gesmolten kaas. Het is niet alleen makkelijk te maken, maar ziet er ook prachtig uit op tafel. Met een frisse salade erbij heb je een complete en smaakvolle maaltijdt. Perfect voor een doordeweekse avond of een gezellige etentje thuis!

Ingrediënten Gevulde aubergines met rundergehakt:


   • 1 grote aubergine (of 2 kleinere)
   • 200 g rundergehakt
   • 2 tomaten (in blokjes gesneden)
   • 1 kleine ui (fijngehakt)
   • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
   • 50 g geraspte kaas (zoals mozzarella of een andere smeltkaas)
   • 1 eetlepel tomatenpuree
   • 1 theelepel olijfolie
   • 1/2 theelepel gedroogde oregano
   • Zout en peper naar smaak
   • Optioneel: verse peterselie of basilicum voor garnering

Bereiding:
   • Aubergine voorbereiden
       • Verwarm de oven voor op 200°C.
       • Halveer de aubergine in de lengte en hol deze voorzichtig uit met een lepel. Laat ongeveer 1 cm vruchtvlees aan de rand zitten.
       • Bestrijk de binnenkant met een beetje olijfolie, leg de auberginehelften op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
   • Vulling maken
       • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
       • Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
       • Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
       • Roer de tomatenblokjes, tomatenpuree en het fijngesneden auberginevruchtvlees (dat je eruit hebt geschept) door het gehaktmengsel. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
   • Aubergine vullen
       • Haal de gebakken auberginehelften uit de oven en vul ze royaal met het gehaktmengsel.
       • Bestrooi met de geraspte kaas.
   • Gratineren
       • Zet de gevulde aubergines terug in de oven en bak ze nog 10-15 minuten, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
   • Serveren
       • Haal de aubergines uit de oven en garneer ze met verse peterselie of basilicum.
       • Serveer met een frisse salade van tomaat en eventueel knapperig brood.

Bereidingstijd: ± 40 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...