Deze heerlijke gevarieerde ovenschotel met o.a. kippendijen, tomaat, ui, paprika en bleekselderij is super makkelijk om te maken, smaakt lekker zomers en behalve wat snijwerk, doet de oven bijna al het werk voor je. Trek er wel even tijd voor uit, want de schotel moet een uur in de oven. Dit recept is voldoende voor 4-6 personen.
Ingrediënten gevarieerde ovenschotel :
- 6 grote rijpe tomaten
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 4 stengels bleekselderij
- 300 gram roseval krieltjes met schil
- 1 kg kippendijen zonder vel en uitgebeend
- 6 teentjes knoflook
- 6 takjes verse tijm
- 1/2 eetlepel paprikapoeder scherp
- 2,5 eetlepels smoked arbequina
- 1 eetlepel d.o.p. vinagre de Jerez
- 1 eetlepel fijn zeezout
- 1/2 eetlepel zwarte peper
- 3 stengels peterselie
Bereidingswijze gevarieerde ovenschotel:
Verwarm de oven voor op 180 °C en besprenkel een diepe ovenbraadslede met een halve eetlepel van de olie.
Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in de braadslede. Pel de uien en snijd ze ieder in 8 stukken. Maak de bleekselderij schoon en snijd in stukken. Doe hetzelfde met de paprika. Was de krieltjes en plet de knoflook. meng alles goed door elkaar. Leg de kipendijen op de braadslede en meng vervolgens de groenten en de krieltjes erdoor. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder en meng alles goed met elkaar. Verdeel de knoflook (als je de teentjes knoflook ongepeld meebakt worden ze lekker zacht en zoet-pittig) over de braadslede en rits de blaadjes van de tijm en verdeel over de ovenschotel. Besprenkel tot slot alles met de resterende olie en met de d.o.p. vinagre de Jerez. Zet de braadslede een uur in de oven. Keer de kippendijen elk kwartier om. Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met de peterselie en schep de schotel aan tafel op de borden.