Een frittata met broccoli en eventueel plakjes rookworst is een lekker en makkelijk gerecht dat perfect is voor een brunch of snelle avondmaaltijd. Hier is een eenvoudig recept voor 2-4 personen:
Ingrediënten frittata met broccoli
4 grote eieren
200 gram broccoli, in kleine roosjes
optioneel 150 gram rookworst, in plakjes gesneden
50 gram geraspte kaas (cheddar of een soortgelijke smeltkaas)
1/2 ui, fijngesneden
2 eetlepels melk
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Olijfolie of boter voor het bakken
Bereidingstijden
Voorbereiding: 10 minuten
Koken: 15-20 minuten
Totaal: 25-30 minuten
Bereidingswijze frittata
Voorbereiden van de broccoli:
Blancheer de broccoli roosjes kort in kokend water tot ze heldergroen zijn, ongeveer 2-3 minuten. Giet ze af en spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat ze uitlekken.
Eieren kloppen:
Klop in een kom de eieren los met de melk. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Frittata samenstellen:
Verhit een beetje olijfolie of boter in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur.
Fruit de fijngesneden ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de rookworstplakjes toe en bak ze kort mee.
Voeg de broccoli toe en verdeel ze gelijkmatig over de pan.
Giet het eimengsel over de broccoli en worst. Laat het op laag vuur enkele minuten garen tot de randen beginnen te stollen.
Strooi de geraspte kaas over de frittata.
Frittata bakken:
Plaats de pan onder de grill in de oven en bak de frittata tot de bovenkant goudbruin en gestold is, ongeveer 5-7 minuten. Let op dat de bovenkant niet verbrandt.
Serveren:
Haal de frittata met broccoli uit de oven en laat het een paar minuten rusten.
Snijd de frittata in punten en serveer.