Home Recepten Geroosterde schorseneren

Geroosterde schorseneren

Deze schorseneren zijn ook heerlijk om op de Ofyr of BBQ te maken.

door Peter Eemsing
0 reageer 72 views
geroosterde schorseneren

Geroosterde schorseneren. Schorseneer is een langwerpige, donkere wortel die als groente gegeten wordt. Ze wordt ook wel keukenmeidenverdriet, huisvrouwenleed, winterasperge, armeluisasperge, of winterstaaf genoemd. Het schoonmaken van schorseneren is een behoorlijk karwei. Tijdens het schillen komen zogenaamde melksappen vrij die erg kleverig zijn, waardoor het schillen als lastig wordt ervaren met vaak verkleurde handen tot gevolg. Aan te raden is dan ook de schorseneren met keukenhandschoenen aan of onder water te schillen. Je kan dit gerecht in de oven, contactgrill of in je Airfryer maken.

Geroosterde schorseneren voor 2-3 personen

Ingrediënten
500g schorseneren schoongemaakt in gelijke stukjes

2-3 plakjes citroen
2 eetlepels olijfolie
Zout en zwarte peper naar smaak
1 theelepel verse tijm, fijngehakt
Schil en sap van 1 limoen
2 eetlepels honing
1 eetlepel Dijonmosterd
1 knoflookteentje, fijngehakt

Bereiding in de Oven


Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm.
Marineren: In een kom, meng de olijfolie, tijm, limoenschil, limoensap, zout en peper. Voeg de schorseneren toe en meng goed.
Roosteren: Verspreid de schorseneren met de plakjes citroen op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn.
Saus: Meng ondertussen honing, Dijonmosterd en knoflook in een kleine kom.
Serveren: Haal de schorseneren uit de oven en besprenkel ze met de saus. Serveer warm.

Bereiding in de Airfryer


Voorbereiding: Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm.
Marineren: In een kom, meng de olijfolie, tijm, limoenschil, limoensap, zout en peper. Voeg de schorseneren toe en meng goed.
Roosteren: Plaats de schorseneren met de plakjes citroen in de airfryer mand. Rooster ze op 180°C voor ongeveer 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Schud ze halverwege de kooktijd.
Saus: Meng ondertussen honing, Dijonmosterd en knoflook in een kleine kom.
Serveren: Haal de schorseneren uit de airfryer en besprenkel ze met de saus. Serveer warm.

Tips


Probeer de schorseneren gelijkmatig te snijden voor een uniforme garing.
Je kunt variëren met kruiden, zoals rozemarijn of peterselie, voor een andere smaak.
Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij vlees, vis of als onderdeel van een vegetarische maaltijd.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...