Home Recepten Pompoen risotto

Pompoen risotto

door Peter Eemsing
0 reageer 58 views
pompoen risotto

Pompoen risotto. Het maken van risotto vereist wat aandacht en liefde, maar het resultaat is elke minuut waard. Hieronder vind je een eenvoudig en heerlijk recept voor pompoen risotto, ideaal voor een gezellige herfstavond.

Ingrediënten Pompoen risotto voor Twee Personen

200 gram arboriorijst
500 gram pompoen, geschild en in blokjes
1 kleine ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
150 ml droge witte wijn
40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Optioneel: verse salie of tijm, fijngehakt

Bereiding:


Voorbereiden van de ingrediënten (5 minuten): Snijd de ui, knoflook en pompoen. Rasp de Parmezaanse kaas.

Pompoen bakken (10 minuten): Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal de pompoen uit de pan en zet apart.

Risotto maken (20-25 minuten): In dezelfde pan, voeg de resterende olijfolie toe en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en roer een paar minuten totdat de rijstkorrels glanzend en enigszins transparant worden. Giet de witte wijn erbij en laat deze volledig absorberen door de rijst. Voeg dan geleidelijk de hete groentebouillon toe, één soeplepel tegelijk, terwijl je regelmatig roert. Wacht met het toevoegen van de volgende lepel bouillon tot de vorige volledig is opgenomen.

Pompoen toevoegen (5 minuten): Voeg na ongeveer 15 minuten de gebakken pompoen toe aan de risotto. Blijf bouillon toevoegen en roeren tot de rijst gaar is maar nog wel een beetje bite heeft.

Afwerken (2 minuten): Haal de pan van het vuur. Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto een minuut rusten.

Serveren: Garneer de risotto met wat fijngehakte salie of tijm voor een extra vleugje herfst. Serveer warm.

De totale bereidingstijd is ongeveer 40-45 minuten. Deze pompoen risotto is een prachtige manier om het herfstseizoen te vieren. Geniet ervan!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...