Home Recepten Tomahawk steak sous vide bereiden

Tomahawk steak sous vide bereiden

door Peter Eemsing
0 reageer 5,5K views
Tomahawk steak sous vide

Tomahawk steak sous vide bereiden. Een Tomahawk spreekt vele mensen tot hun verbeelding. Het Ultimate oergevoel van z’n mooi stuk vlees op tafel maakt al dat je er zin in krijgt om aan te snijden. Een Tomahawk is een rib-eye steak met het stuk rib er nog aan.

In de kamado en bbq wereld bereiden ze hem vaak met een rub er om heen en dat vinden wij zonde omdat dit stuk vlees al heel veel smaak heeft. Eigenlijk verknal je naar mijn gevoel de smaak hiermee.

De tomahawk steak sous vide bereiden geeft je de ultieme controle van het bereiden van deze steak.

Wij vacumeren hem met een flinke klont gezouten roomboter, wat peper en een paar takjes rozemarijn. Afhankelijk van de dikte heeft je steak tussen de de 3 en 4 uur nodig op de kerntemperatuur van 54 graden te garen. Voor medium rare gaar je rond de 57 garen en dan dezelfde tijd. Medium of gaarder is niet aan te raden voor dit mooie stuk vlees, gooi dan gewoon een hamburger in je pan. 😉

Tijdens het garen hebben we wat aardappeltjes en worteltjes gekookt die we samen met de steak nog even afbranden in de pan of op je Weber, Kamado of Ofyr. Je brand de steak aan twee kanten, ongeveer 2 minuutjes, per kant even af.

Eet smakelijk!

Tomahawk steak sous vide
Lekker om te vacumeren met gezouten roomboter
Tomahawk steak sous vide
even aankleuren in de pan
nog even de aardappeltjes en wortels erbij

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...