Home Recepten Carne de Membrillo van Kweeperen

Carne de Membrillo van Kweeperen

door Christa Dreef
0 reageer 3,8K views
carne de membrillo

Wil je eens een andere kaasplank bij je diner serveren? Denk dan eens een plank met wat verschillende soorten schapenkaas geserveerd met eigen gemaakte Carne de Membrillo. Een Spaanse lekkernij.

Ingrediënten Carne de Membrillo

2 kilo schoongemaakt kweeperen
2 kilo suiker

Bereiding Carne de Membrillo

Maak de kweeperen schoon door het dons er vanaf te vegen en snijd ze vervolgens in kwarten. Verwijder met een scherp mes de klokhuizen. De schil laat je zitten! Kweeperen zijn erg hard dus zorg dat je een echt scherp mes hebt. Kook de kweeperen in water totdat ze gaar zijn en je er dus met een vork makkelijk in kunt prikken. Giet af en pureer vervolgens het vruchtvlees. Ik gebruik daarvoor een ouderwetse groentezeef, dat vergt wel even wat werk, maar je krijgt er het mooiste resultaat mee.

Weeg hoeveel puree je hebt en voeg daaraan dezelfde hoeveelheid suiker toe. Doe vervolgens het mengsel in grote pan met een dikke bodem. Breng het mengsel aan de kook en laat het inkoken totdat het een zeer stevige massa is, die gemakkelijk van de bodem van de pan loslaat. Je moet wel steeds blijven roeren en het mengsel moet niet meer van je lepel aflopen en ook niet meer over de bodem van de pan vloeien. De vloeibaarheid moet er dus echt uit zijn. Het wordt als het ware een elastische brei. Dit proces duurt zeker zo’n 30-45 minuten.

Wees voorzichtig want het mengsel gaat namelijk flink bubbelen en spatten. Bescherm daarom je handen en armen goed tijdens het proces, zo voorkom je vervelende brandblaren.

Stort de ingedikte massa in een bakblik of een vorm naar keuze. Na het afkoelen moet de massa stevig zijn en niet meer plakken. Mocht dat nou niet het geval zijn dan haal je alles weer uit de vormpjes en kook je het gewoon nog verder in. Als de Carne de Membrillo afgekoeld is kun je ze met suiker bestrooien en nog verder laten indrogen. Ik laat de suiker zelf altijd weg omdat ik het zonder suiker erop lekkerder vind. Bewaar het op een goed afgesloten, droge en koele plek en leg er laurierbladeren tussen om kleven te voorkomen. De Carne de Membrillo droogt dan wel verder in en kan op den duur taai worden. Ik vries het daarom zelf altijd in porties in en laat het bij gebruik langzaam op kamertemperatuur ontdooien.  

carne de membrillo
je kan de carne de membrillo op vele manieren bewaren

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...