Vroeger maakte mijn moeder bij de erwtensoep altijd drie in de pan, heerlijk met een beetje poedersuiker erop. Het combineert (al zou je dat niet zeggen) geweldig met erwtensoep. Probeer het zelf maar eens! Ook gewoon leuk om te maken op een druilerige middag samen met je kinderen.
Ingrediënten drie in de pan voor 4-8 personen
150 gr gewone bloem
100 gr boekweitmeel (heb je geen boekweit meel gebruik je 250 gram gewone bloem
3 eieren
500 ml melk
Snufje zout
Theelepel kaneel
Handvol rozijnen
Handvol krenten
Olie en boter om te bakken
Bereiding
Doe het meel bij elkaar en zeef het in een ruime kom, voeg het snufje zout en een theelepel kaneel toe en giet vervolgens langzaam de melk erbij terwijl je de massa mixt of klopt met een garde. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix door de massa heen. Meng vervolgens de rozijnen en krenten door het mengsel met een spatel. Zet een koekenpan op hoog vuur met een beetje olie erin en een klontje boter. Giet vervolgens het beslag in drie delen in de pan zodat er drie ovale mini pannenkoekjes ontstaan in de pan (roer het beslag wel steeds goed door want de rozijnen en krenten zakken naar beneden).
Bak de ‘drie in de pan’ aan beide kanten bruin en leg dan op een voorverwarmd bord onder aluminium folie om ze warm te houden. Herhaal tot je beslag op is. Serveer met poedersuiker en/of stroop en eet het gelijktijdig met de soep. Echt, je zult zien, het combineert geweldig. Paar happen soep en dan zo’n heerlijk ‘drie in de pannetje’. Mij kun je er bij koud weer ’s nachts voor wakker maken. Heerlijk bij de erwtensoep, klik hier.
ps kijk ook eens op deKookworkshop.nl!