Home Recepten Aziatische mosselen

Aziatische mosselen

door Christa Dreef
345 views

Voor deze Aziatische mosselen gebruiken we de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Het seizoen voor die mosselen is namelijk net weer begonnen en loopt tot april volgend jaar.

Ingrediënten Aziatische mosselen:

3 bosuitjes
1,5 cm gember
3 knoflooktenen
2 stengels bleekselderij
15 gram koriander
15 gram Thaise basilicum
2 chilipepers
25 cl sake
2 kg mosselen (Zeeuwse bodemcultuur)
1 eetlepel arachideolie

Bereidingswijze Aziatische mosselen:

Snijd de bosuitjes in ringetjes en de bleekselderij in kleine blokjes. Verder snijd je de peper, knoflook en gember in schijfjes (je hoeft de gember niet te schillen) en tot slot hak je de koriander en Thaise basilicum fijn.

Doe de olie in een ruime wok en laat warm worden. Bak dan de peper, knoflook en gember op een hoog vuur al roerend zo’n 10 seconden aan, voeg de bleekselderij en bosuitjes toe, schep goed om, voeg de mosselen en sake toe. Sluit vervolgens de wok af met een deksel en laat de mosselen 5 minuten op een hoog vuur garen in de pan, terwijl je de pan af en toe schud. check of de mosselen goed open zijn gegaan en zo niet, laat ze dan iest langer op het vuur staan terwijl je ze steeds blijft omscheppen. Bestrooi tot slot met de koriander en Thaise basilicum en schep daarna nog even goed om. Serveer vervolgens uit en eet smakelijk!

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...