Home Recepten Zalm met dille, honing en mosterdzaad uit de sous vide

Zalm met dille, honing en mosterdzaad uit de sous vide

door Peter Eemsing
0 reageer 11,1K views
zalm met dille

Je zalm met dille sous vide bereiden is ongekend lekker en vol met smaak. Ook blijft hij super sappig van binnen en nooit meer droog. En het is makkelijk om te maken. Je hebt nodig een vacumeer apparaat, die wij toevallig verkopen en een sous vide regelaar, zie https://koksland.nl/product-categorie/apparatuur/sous-vide-vacuumsystemen/

Ik koop vaak een hele zalmmoot, die kost namelijk maar een euro of 20 en daar haal ik dan makkelijk 8-10 mootjes uit die ik vervolgens op verschillende manieren vacumeer en in de vriezer bewaar om later te bereiden.

Hierbij het recept voor een lekkere zalmmoot met dille, honing, mosterdzaad en picudo

Recept voor twee personen | voorbereiding 10 minuten | sous vide 45 minuten | afbakken 2 minuten

Ingrediënten Zalm met Dille

2 maal een zalmmoot van ongeveer 150 gram op de huid

een grote eetlepel fijngesneden dille

een scheut honing

1 theelepel mosterdzaad

klontje boter

Geroosterde sesamzaadjes, optioneel

En een scheut olijfolie, ik gebruik hiervoor Picudo van Valderrama omdat hij goed bij vis past.

Bereiding Zalm met Dille

Vacumeer alle ingrediënten met de zalm. Breng je sous vide bad op temperatuur 45 graden. Als je de zalm er bevroren in doet heeft hij ongeveer 45 minuten nodig. Is je zalm ontdooid dan 30-35 minuten.

Bak hem alleen op de huid nog even lekker af in je koekenpan, ongeveer 2 minuten, en serveer direct.

Bestrooi desgewenst met de sesamzaadjes.

Lekker met aardappeltjes en aardappelschijfjes

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...