Je zalm met dille sous vide bereiden is ongekend lekker en vol met smaak. Ook blijft hij super sappig van binnen en nooit meer droog. En het is makkelijk om te maken. Je hebt nodig een vacumeer apparaat, die wij toevallig verkopen en een sous vide regelaar, zie https://koksland.nl/product-categorie/apparatuur/sous-vide-vacuumsystemen/
Ik koop vaak een hele zalmmoot, die kost namelijk maar een euro of 20 en daar haal ik dan makkelijk 8-10 mootjes uit die ik vervolgens op verschillende manieren vacumeer en in de vriezer bewaar om later te bereiden.
Hierbij het recept voor een lekkere zalmmoot met dille, honing, mosterdzaad en picudo
Recept voor twee personen | voorbereiding 10 minuten | sous vide 45 minuten | afbakken 2 minuten
Ingrediënten Zalm met Dille
2 maal een zalmmoot van ongeveer 150 gram op de huid
een grote eetlepel fijngesneden dille
een scheut honing
1 theelepel mosterdzaad
klontje boter
Geroosterde sesamzaadjes, optioneel
En een scheut olijfolie, ik gebruik hiervoor Picudo van Valderrama omdat hij goed bij vis past.
Bereiding Zalm met Dille
Vacumeer alle ingrediënten met de zalm. Breng je sous vide bad op temperatuur 45 graden. Als je de zalm er bevroren in doet heeft hij ongeveer 45 minuten nodig. Is je zalm ontdooid dan 30-35 minuten.
Bak hem alleen op de huid nog even lekker af in je koekenpan, ongeveer 2 minuten, en serveer direct.
Bestrooi desgewenst met de sesamzaadjes.
Lekker met aardappeltjes en aardappelschijfjes