Home Recepten Klasieke mosselen met patat en remouladesaus

Klasieke mosselen met patat en remouladesaus

door Peter Eemsing
1460 views
Mosselen met remouladesaus

Mosselen met remouladesaus zoals we ze in Nederland gewend zijn. Lekker met patat. Voor de patatten zou je ook eens dit recept kunnen proberen https://koksland.nl/toscaanse-patatten-van-nigella-lawson/

Let goed op met de timing van je patat, saus en mosselen, het lekkerste is natuurlijk als het allemaal tegelijk klaar is!

Ingrediënten voor 4 personen

4 kg mosselen
2 uien
4 preien
4 fijngesneden teentjes knoflook
2 glazen witte wijn (droog)
2 kg patat aardappelen
enkele takjes bladselderij
4 eetlepels mayonaise
1 fijngesneden hardgekookt ei
2 augurkjes
1 eetlepel kappertjes
1 takje fijngesneden peterselie
1 takje fijngesneden dragon
1 theelepel mosterd

Spoel de mosselen af met water. Zie ook https://koksland.nl/alles-over-zeeuwse-mosselen/

Bereiding mosselen met patat en remouladesaus

Begin met de patatten.

Schil de aardappelen, wil je mooie grove boerenfrieten, schil ze dan niet maar was ze goed. Snij ze eerst op in plakjes, en snij dan die plakjes tot frieten. Spoel af met koudnwater. Als de frieten goed zijn afgespoeld, laat je ze drogen in een theedoek. Leg de frietjes in het frituurmandje en laat ze 4-5 minuten bakken op 140°. Laat de voorgebakken frieten uitlekken en afkoelen. Bak de frietjes in een tweede maal in 4-6 minuten goudgeel op 180-190°. Laat ze opnieuw goed uitlekken op keukenpapier of schone theedoek.

De mosselen:

Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen.  

Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de bladselderij(blaadjes) grof. Doe deze met de groenten, de laurier, knoflook en de wijn in een grote pan. Vul de pan voor driekwart met mosselen, strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op, zodat het vocht weer zakt. Schep of schud de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog drukken. De mosselen zijn gaar, serveer ze direct.

De Remouladesaus:
Meng 4 el mayonaise met 1 fijngesneden hardgekookt ei, 2 augurkjes, 1 el kappertjes, 1 takje fijngesneden peterselie, 1 takje fijngesneden dragon en een tl mosterd.

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...