Deze venkelsalade met peer en granaatappel zit vol met vitamine C, folium en kalcium en is goed voor de spijsvertering. Het is een beetje een vergeten groente en is anijsachtig, zoet van smaak. Ingrediënten die -naast de ingrediënten van dit recept- ook goed bij venkel passen zijn onder andere dragon, vis, noten, paddenstoelen, tomaat, zeewier, kappertjes, oregano en munt.
Deze salade is lekker knapperig en heeft een fris zoete smaak. Je hebt de salade in een mum van tijd gemaakt.
Ingrediënten venkelsalade met peer en granaatappel:
1 venkelknol
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel dijonmosterd
1 eetlepel honing
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels valderrama olijfolie (Hoijblanca)
1 rijpe handpeer
1/2 granaatappel
50 gram eikenbladsla
50 gram rucola
Bereidingswijze venkelsalade met peer en granaatappel:
Snijd de venkel met een mandolineschaaf in dunne plakken en vervolgens in smalle reepjes. Doe de reepjes venkel in een kom ijswater en laat ze 15 minuten staan om ze knapperiger te maken. Maak vervolgens de vinaigrette door de mosterd, honing, citroensap en olijfolie goed met elkaar te mengen. Breng de vinaigrette verder op smaak met een beetje zout en peper als je dat lekker vindt. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne reepjes. Klop de granaatappelpitjes met een lepel uit de schil en doe deze in een ruime kom samen met de peer en met de eikenbladsla en de rucola. Schep de vinaigrette erover en schep alles om. Schep de salade op aparte borden en serveer direct. Voor de liefhebbers kun je er aan tafel nog wat Grand Pardano kaas over heen schaven.