Home Recepten Oosterse gehaktballetjes

Oosterse gehaktballetjes

door Christa Dreef
0 reageer 2,4K views
oosterse gehaktballetjes

Oosterse gehaktballetjes zijn lekker pittig en combineren uitermate goed met Hollandse stamppotten, maak ze bijvoorbeeld eens met andijviestamp met spekjes en kaas. Het recept daarvoor vind je ook op onze website!

Ingrediënten:

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels panko
  • 4 chili pepers (rawit)
  • 4 knoflooktenen
  • 2 sjalotjes
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1 eetlepel ketjap medja
  • voor de jus: 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 6 eetlepels water, 1 eetlepel vissaus, 4 eetlepels ketjap medja, 1 eetlepel gesneden bosui, 1/2 theelepel fijn geraspte mierikswortel, 1/2 eetlepel fijn geraspte gember

Bereidingswijze Oosterse gehaktballetjes:

Meng in een schaal het gehakt met de panko en het ei. Doe de pepertjes, knoflooktenen (gepeld) en sjalotjes (gepeld en in stukken) in de mini magimix of blender en maal fijn. Meng vervolgens door het gehakt. Voeg de kruiden en de ketjap medja toe, meng alles goed door en rol er vervolgens 15 kleine gehaktballetjes van. Zet in de koelkast tot gebruik.

Smelt een flinke klont roomboter in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin aan. Schuif naar 1 kant en bak in de lege kant het in kleine stukjes gesneden sjalotje kort aan en pers de knoflook uit en voeg toe. Zet het vuur laag en voeg de ketjap, vissaus en water toe samen met de mierikswortel, gember en bosui. Roer door en verdeel de gehaktballetjes weer over de pan. Doe een deksel op de pan en laat een half uurtje op een laag vuur sudderen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...