Home Recepten Pintade au choux

Pintade au choux

door Peter Eemsing
0 reageer 15 views
Pintade au choux

“Pintade au choux” is een traditioneel Frans gerecht dat letterlijk vertaald wordt als “parelhoen met kool”. Het is een klassieke combinatie waarbij een hele parelhoen (pintade) of bouten worden bereid met kool, vaak witte of groene kool. De kool wordt meestal gestoofd of gebakken samen met het parelhoen, waarbij de smaken van de vogel en de kool samensmelten tot een hartig en rijk gerecht.


Dit gerecht kan je ook maken met ingrediënten zoals spek, uien, knoflook, en soms andere groenten of kruiden om de smaak te versterken. Pintade au choux wordt vaak geserveerd in de herfst of winter. Het is een uitstekend voorbeeld van de rustieke gerechten die kenmerkend zijn voor de Franse plattelandskeuken.

Ingrediënten Pintade au choux voor twee personen:


2 parelhoenbouten zonder rug
1/2 middelgrote groene kool, in grove stukken gesneden
100 gram gerookt spek, in blokjes gesneden
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
150 ml droge witte wijn
150 ml kippenbouillon
1 laurierblad
1 takje tijm
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:


Voorbereiding: (10 minuten)
Snijd de kool, ui en knoflook zoals aangegeven.

Parelhoenbouten Bakken: (10 minuten)
Verhit de olijfolie in een grote, diepe pan of braadpan op middelhoog vuur. Bestrooi de parelhoenbouten met zout en peper en bak ze tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet opzij.

Spek en Groenten: (10 minuten)
Bak in dezelfde pan het spek tot het knapperig is. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten.

Kool Toevoegen: (5 minuten)
Voeg de kool toe aan de pan en bak totdat deze begint te slinken.

Stoven: (45 minuten)
Leg de parelhoenbouten terug in de pan, bovenop de kool. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, laurierblad en tijm toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel met een deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes stoven, tot de bouten gaar zijn.

Serveren:
Verwijder het laurierblad en tijm. Proef en pas eventueel zout en peper aan. Serveer de parelhoenbouten met de gestoofde kool.

Totale Bereidingstijd: Ongeveer 1 uur en 20 minuten.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...