Home Recepten Varkensnek op z’n Vietnamees

Varkensnek op z’n Vietnamees

door Christa Dreef
0 reageer 1,6K views

Varkensnek op z’n Vietnamees oftewel procureur leent zich prima voor slow cooking gerechten. In dit geval maak ik gebruik van wat ingrediënten die ook veel in de Vietnamese keuken wordt gebruikt. Je kunt voor dit recept ook varkensbuik gebruiken maar zelf vind ik dat het dan wat te vet wordt. Dit recept is voldoende voor 6-8 personen.

Ingrediënten varkensnek op z’n Vietnamees

  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 3 cm verse gember
  • 1,7 kilo varkensnek
  • 4 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 1 zakje santen
  • 250 ml water
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel witte peper
  • 1/2 eetlepel fijn zeezout
  • 1 chilipeper

Bereidingswijze varkensnek

Verwarm je oven voor op 100 graden.

Snijd de varkensnek in 14 blokken vlees. Verwarm een oven bestendige schaal of pan en doe de olie erin als de schaal/ pan warm is. Snijd intussen de knoflook, ui en gember fijn, zet de hittebron hoog en bak vervolgens de knoflook, ui en gember kort aan de in de olie. Snijd de chilipeper fijn en voeg eveneens toe. Voeg dan het vlees toe, samen met de witte peper en het zout en roer alles goed door. Als het vlees begint te kleuren voeg je de bruine suiker en vissaus toe. Roer goed door en voeg dan de santen toe. Zet de pan dan in de oven met de deksel erop. Schep elk uur het vlees om en haal na 2,5 uur de deksel van de pan, zodat de saus wat kan indikken. na nog een uurtje is je gerecht klaar. Serveer het met witte rijst, lenteuitjes en wat koriander of met een frisse salade met papaya.

Ps kijk ook eens op onze andere website dekookworkshop.nl

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...